Ο τραγουδιστής κατηγόρησε τον Πούτιν για «υποκρισία» για τους ισχυρισμούς του ότι η Ρωσία «δεν έχει προβλήματα» με τους ΛΟΑΤ+ ανθρώπους.

Γράφοντας στα social media, ο Sir Έλτον Τζον είπε: “Διαφωνώ έντονα με την άποψή σας ότι η επιδίωξη πολιτικών που αγκαλιάζουν την πολυπολιτισμική και τη σεξουαλική ποικιλομορφία είναι ξεπερασμένες στις κοινωνίες μας” .

Photo credit: ALEXEI NIKOLSKY/AFP/Getty Images

Στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, ο Πούτιν δήλωσε για τα άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤ+ κοινότητα: “Ο Θεός το απαγορεύει,αφήστε τους να ζήσουν όπως θέλουν» .

Απαντώντας στις παρατηρήσεις του Sir Έλτον Τζον, ο Πούτιν είπε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο (29 Ιουνίου): “Τον σέβομαι βαθιά, είναι μουσική μεγαλοφυΐα και όλοι αγαπάμε την παράσταση του, αλλά πιστεύω ότι κάνει λάθος” .

Ο Sir Έλτον Τζον εξέφρασε τις ανησυχίες του για τη ρωσική απόφαση να λογοκρίνει σκηνές gay sex και χρήσης ναρκωτικών από την ταινία Rocketman. Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η απαγόρευση αποσκοπούσε στην προστασία των παιδιών από την «προπαγάνδα» .

“Αφήστε ένα άτομο να μεγαλώσει πρώτα πριν κάνει μια επιλογή” , είπε, “Αφήστε τα παιδιά σε ησυχία. Η στάση μας απέναντι στην κοινότητα των LGBT ατόμων είναι απόλυτα ήρεμη και αμερόληπτη” .

Γράφοντας σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης Sir Έλτον Τζον επέστρεψε: “Διαφωνώ έντονα με την άποψή σας ότι η επιδίωξη πολιτικών που αγκαλιάζουν την πολυπολιτισμική και τη σεξουαλική ποικιλομορφία είναι ξεπερασμένες στις κοινωνίες μας. Βρίσκω διπλωματικότητα στο σχόλιό σας ότι θέλετε οι LGBT άνθρωποι να είναι «χαρούμενοι» και ότι «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα μ’ αυτό» .

“Ωστόσο, οι Ρώσοι διανομείς σας επέλεξαν να λογοκρίνουν σε μεγάλο βαθμό την ταινία μου “Rocketman” αφαιρώντας όλες τις αναφορές στην πηγή της πραγματικής μου ευτυχίας, της σχέσης μου με τον David και στην ανατροφή των δύο πανέμορφων γιων μου. Αυτό μου φαίνεται σαν υποκρισία” .