Μπράνσον: “Οι straight έχουν πολλά να μάθουν από την LGBT κοινότητα”

30/06/2019
από

Οι ετερόφυλοι έχουν «πολλά να μάθουν από τους ομοφυλόφιλους» δήλωσε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, την παραμονή του World Pride, στην Νέα Υόρκη, λέγοντας ότι θα ήταν «απολύτως χαρούμενος» ένα από τα εγγόνια του να ήταν gay.

Ο Μπράνσον, ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου Virgin Group, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε 35 χώρες, είπε ότι οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα όπως οι δικές του, πρέπει να σταθούν αρωγοί στην μάχη υπέρ των ίσων δικαιωμάτων των ατόμων της ΛΟΑΤ κοινότητας σε όλο τον κόσμο.

«Εμείς οι μη ομοφυλόφιλοι έχουμε να μάθουμε πολλά από την ΛΟΑΤ κοινότητα και είναι ανάγκη να την αγκαλιάσουμε», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο στο Thomson Reuters Foundation.

Ο μεγιστάνας ανέφερε ότι ήταν 16 χρόνων όταν δημιούργησε ένα συμβουλευτικό κέντρο για να βοηθήσει νεαρούς ομοφυλόφιλους να συναντηθούν μεταξύ τους και το κέντρο αυτό εξελίχθηκε και έγινε το Heaven, το γκέι μπαρ στο Λονδίνο.

«Έχω μακρά ιστορία αναφορικά με τα δικαιώματα των gay», είπε ο 68χρονος Μπράνσον, απηχώντας τον πρίγκιπα Ουίλιαμ της Βρετανίας.

«Οι πιο δημιουργικοί, διασκεδαστικοί, υπέροχοι άνθρωποι στον κόσμο είναι gay», είπε.

Οι επιχειρήσεις πρέπει να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, όπως στον αγώνα για τα δικαιώματα στην Ουγκάντα, όπου η ομοφυλοφιλία μπορεί να τιμωρηθεί με ισόβια κάθειρξη, σημείωσε ο Βρετανός μεγιστάνας. «Δεν θα έχουμε εμπορικές συναλλαγές με την Ουγκάντα μέχρι να το ξεφορτωθούν αυτό» είπε. «Οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα».

Ο κοσμογυρισμένος επιχειρηματίας ανέφερε ότι είχε γεύμα με τον πρόεδρο της Αιθιοπίας, σε μια χώρα όπου οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου μπορεί τιμωρηθούν με ποινές έως και 15 χρόνια κάθειρξη. «Έκανα το καλύτερο που μπορούσα για να αλλάξω τις απόψεις του και απέτυχα», δήλωσε.

πληροφορίες: news247.gr




Δες και αυτό!