ΛΟΙΣΘΙΑ: Ποιήματα ψυχής και ουσίας από τη Μοnique

28/06/2019
από

“ΛΟΙΣΘΙΑ” είναι ο τίτλος της πρώτης ποιητικής συλλογής της MONIQUE που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες από τις εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ.

Τριάντα έξι ποιήματα που κόβουν σαν λεπίδες μέσα από τον καυστικό και έντονο λόγο της ποιήτριας …

Ποιήματα που μιλούν για τον έρωτα, τη θλίψη, την αλήθεια και το ψέμα, ποιήματα που μιλούν για τα κακώς κείμενα αυτής της εποχής αλλά και ποιήματα που μιλούν για τη χαμένη ρομαντικότητα και τις χαμένες αξίες .

Ποιήματα ψυχής και ουσίας !!

Στο βιβλίο θα βρει ο αναγνώστης και μια εμπνευσμένη συλλογή με ασπρόμαυρες φωτογραφίες του ανατρεπτικού καλλιτέχνη Βαγγέλη Ευαγγελίου σε άριστο πάντρεμα με τα ποιήματα.

Την Τετάρτη 03/07 στις 21:00 στo Σουρεαλ Cantina Cultura και αγαπημένο στέκι της Monique θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου αυτού ανάμεσα σε αγαπημένους φίλους-ομιλητές ανάμεσα σε ανθρώπους της τέχνης , αλλά και σε ανθρώπους που αγαπούν τις τέχνες και τις αφουγράζονται .

Για το βιβλίο και για την ίδια θα μιλήσουν οι :

Πασχάλης Τσαρούχας
Γιώτα Γιάννα
Sunny Μπαλτζή
Σοφία Βόσσου
Μαρίνα Γαλανού
Γιώργος Βούλγαρης κ.α

Παράλληλα με το βιβλίο θα γίνει και παρουσίαση του Cd της Ερασμίας Μάνου με τίτλο “ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΜΟΙΑΣΕΙ”, μια δουλειά βασισμένη σε ποιήματα της Monique από το βιβλίο “ΛΟΙΣΘΙΑ” και σε μουσική αλλά και ερμηνεία της πρώτης . Θα ακολουθήσει ένα ατμοσφαιρικό Live με πολλά και αγαπημένα τραγούδια …

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ MONIQUE

H Monique γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά ενώ σήμερα ζει στην Αθήνα.
Στα παιδικά της χρόνια ακόνιζε τη σκέψη της πλάι στα ποιήματα της μητέρας της αλλά και στη μεγάλη βιβλιοθήκη , με βιβλία διαφόρων λογοτεχνών, που υπήρχε στο σαλόνι του σπιτιού της.

Από μικρή έγραφε και πέταγε τα γραπτά της μέχρι τη στιγμή που μια αγαπημένη της φίλη
άρχισε να τα δακτυλογραφεί και να τα φυλάει πιστεύοντας στο ταλέντο και στη
δυνατή, χωρίς στρογγυλέματα γραφή της .

Έτσι άρχισε ένα μοίρασμα του έργου της με το κοινό μέσω διαδικτύου καταφέρνοντας να έχει χιλιάδες ακολούθους – αναγνώστες των ποιημάτων της …

Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα που αυτά τα άπειρα χαρτάκια με στίχους πήραν σάρκα και οστά και έγιναν ένα πραγματικά εξαιρετικό βιβλίο .

Πάντα τη μάγευαν τα ταξίδια του νου και του σώματος και έτσι έφτασε ως τα σήμερα να έχει γυρίσει σχεδόν ολάκερο τον κόσμο.

Πάντα έφευγε με άδεις αποσκευές και γύριζε με γεμάτες . Μα όποτε άδειαζε τις βαλίτσες της υπήρχαν πάντα εκεί δύο λέξεις ,“Λοίσθια” και “Εράσμια” …
Άραγε είναι τα έσχατα και τα πιο αξιαγάπητα (?)




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!