Πόση ομοφοβία και ρατσισμός χωρούν σε μια συνέντευξη;

28/06/2019

Στους Financial Times μίλησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια συνέντευξη που έχει ήδη προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Ο Πούτιν τα έβαλε με τη Δύση, τη Μέρκελ και φυσικά τους πρόσφυγες/μετανάστες ενώ υπερασπίστηκε την ομοφοβική πολιτική του.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, ο Πούτιν έκρινε ότι οι προοδευτικές ιδέες έχουν «κατατροπωθεί». Μάλιστα, είπε ότι ο τρόπος ζωής των δυτικών παραβιάζει τις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας. Είπε ακόμα ότι το 2017 η Άνγκελα Μέρκελ έκανε ένα κολοσιαίο λάθος όταν επέτρεψεν να μπουν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στην χώρα της.

«Οι μετανάστες μπορούν να σκοτώνουν, να λεηλατούν και να βιάζουν έχοντας ασυλία γιατί προστατεύονται τα δικαιώματά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Για τους ΛΟΑΤ+ είπε ότι η ανεκτικότητα που έχει επιδειχθεί απέναντί τους έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα τους ετεροφυλόφιλους. «Δεν έχουμε πρόβλημα με τους ομοφυλόφιλους. Ας ζουν όπως θέλουν. Αλλά κάποια πράγματα μας φαίνονται υπερβολικά και δεν πρέπει να επισκιάζουν την κουλτούρα, τις παραδόσεις και τις παραδοσιασκές αξίες της οικογένειας που έχουν εκατομμύρια άνθρωποι που αποτελούν τον πυρήνα του πληθυσμού. Τώρα ισχυρίζονται ότι τα παιδιά μπορούν να παίξουν τον ρόλο πέντε ή έξι φύλων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!