Γιατί διαφωνώ με τη συμμετοχή του Θάνου Ασκητή στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ

17/06/2019

Το όνομα του Θάνου Ασκητή φιγουράρει – μεταξύ άλλων – στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Ο ίδιος, μάλιστα, θα είναι υποψήφιος στον Δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών.

H ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Ασκητή έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά τη συμμετοχή της κα. Γεννηματά, επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, στο Athens Pride, η οποία είχε υπογραμμίσει “την ανάγκη για μία ανοιχτή κοινωνία που αποδέχεται τη διαφορετικότητα”.

Μια ανάγκη που φαντάζει δύσκολο να ικανοποιηθεί, κυρίως μετά την εκλογή ενός ανθρώπου που εμμένει στην παθολογιοποίηση της διαφορετικότητας κι όχι μόνο.

Ποιος/α δε θυμάται τη συμμετοχή του κ. Ασκητή στην περσινή (σ.σ. τρανσφοβική) ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών με κεντρικό θέμα την ταυτότητα φύλου, στην οποία μάλιστα συμμετείχαν – ως ομιλητές – και δύο κληρικοί. Ή τις διάφορες τηλεοπτικές εμφανίσεις του, την περίοδο που ψηφιζόταν η νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, στις οποίες υπερασπιζόταν την ψυχιατρική εκτίμηση και ψυχολογική παρέμβαση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών διεξήγαγε “διεπιστημονική” συζήτηση με ομιλητές δύο παπάδες

https://avmag.gr/53908/o-ekfovismos-tou-idikou-tis-elenas-olgas-christidi/

Ακόμη πιο πρόσφατα, τη σεξιστική τοποθέτησή του σχετικά με την δράση του 35χρονου αξιωματικού από την Κύπρο με το ψευδώνυμο «Ορέστης». Μια τοποθέτηση που έκανε λόγο για χαρακτηριστικά υποταγής σε γυναικείες ταυτότητες και σε συγκεκριμένες εθνικότητες. Τοποθέτηση που “διορθώθηκε” στη συνέχεια.

Ο Θάνος Ασκητής είναι τόσο ρατσιστής όσο και σεξιστής

Φυσικά, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Ασκητής προσδίδει συγκεκριμένα “χαρακτηριστικά” σε γυναικείες ταυτότητες.

https://avmag.gr/62649/apantisi-se-misoginistiki-propaganda-askitis/

Το 2019 έχουμε ανάγκη από υποψηφιότητες που – ανεξάρτητα από την όποια κομματική ταυτότητα – θα εκπροσωπούν τις σύγχρονες αντιλήψεις, μακριά από αναχρονισμούς, στερεότυπα και κάθε είδους ρατσισμό. Όπως, έχουμε ανάγκη από μέλη της επιστημονικής κοινότητας, που θα απομακρύνουν όλη αυτή την παθολογιοποίηση από την οποία τόσο πολύ έχουμε υποφέρει. Δυστυχώς ο κ. Ασκητής δεν είναι μια τέτοια υποψηφιότητα, ούτε ένα τέτοιο μέλος και γι΄αυτό καθόλου δε συμφωνώ με τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο ενός κόμματος που “δηλώνει υπέρ της διαφορετικότητας”.

Υ.Γ.: Καλό είναι η υποστήριξη των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων να μην αναλώνεται απλά σε ένα πέρασμα από το Pride. 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!