Στα χρώματα του Athens Pride και φέτος οι διαβάσεις της πλατείας Συντάγματος

07/06/2019
από

Την έμπρακτη στήριξή της στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα εκφράζει και φέτος η Περιφέρεια Αττικής βάφοντας όλες τις διαβάσεις περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Σάββατο στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής: «Η αναγνώριση του κινήματος του Pride της Νέας Υόρκης σήμερα από όλο τον πολιτισμένο κόσμο, δείχνει την επικαιρότητα των αιτημάτων, τα οποία ποτέ δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένα. Είναι πάντοτε ανοιχτά και θα είναι πάντοτε υπό αμφισβήτηση από τις δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης».

Η Περιφέρεια Αττικής, η πρώτη περιφέρεια της χώρας που θέσπισε κανονιστική διάταξη απαγόρευσης των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου το 2016, βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Δεν πρόκειται για “ανοχή” ή “αποδοχή”, καθώς δεν είμαστε στα πρώτα στάδια μιας ψυχολογικής διαδικασίας που πιθανώς αφορά μεμονωμένα άτομα και ιδιώτες» τονίζει η Περιφέρεια και προσθέτει: «Τέτοιοι όροι πλέον θεωρούνται ξεπερασμένοι και άκρως συντηρητικοί».

«Πρόκειται για έμπρακτη θεσμική υποστήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με βάση την πολιτική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να συμπαρίσταται χωρίς καμία απολύτως προκατάληψη. Αυτή την πολιτική οφείλει να υπηρετεί αδιατάρακτα η Περιφέρεια Αττικής παρέχοντας και στα επόμενα χρόνια την αιγίδα της στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, τιμώντας μαζί με τον πολιτισμένο κόσμο τα γεγονότα του Stonewall», καταλήγει η ανακοίνωση στέλνοντας μήνυμα στη νέα διοίκηση.

πηγή: efsyn.gr




Δες και αυτό!