Ο παπάς που πέταξε σε βουλευτή κέρματα από το παγκάρι είναι η Ελλάδα που “ψηφίσαμε”

03/06/2019

“Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε και σήμερα γαλάζιος. Το γαλάζιο είναι το χρώμα της πατρίδας μας και όχι της παράταξής μας.”

Μ΄αυτό τον τρόπο επέλεξε να σχολιάσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τα αποτελέσματα των εκλογών.

Σ΄αυτό το μπλε και στο όνομα αυτής της πατρίδας και ένας παπάς στη Χίο αποφάσισε να πάρει λεφτά από το παγκάρι της εκκλησίας (αυτά που δίνουν οι πιστοί) για να πετάξει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, το πρωί της Κυριακής.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην εκκλησία των Φλατσίων Χίου υπό τη λειτουργία το παπά, Νίκου Λιαδή.

Μετά την τέλεση του μνημοσύνου, στο οποίο παρίστατο ο κ. Μιχαηλίδης, ο παπάς βγήκε τρέχοντας από το ιερό προς την κατεύθυνση του βουλευτή, έπιασε κάποια κέρματα από το παγκάρι της εκκλησίας και του τα πέταξε, φωνάζοντας «τα 30 αργύρια που πούλησες την Μακεδονία, να φύγεις από εδώ».

Όταν μάλιστα ερωτήθηκε απάντησε: «Έτσι αισθάνθηκα και έτσι έπραξα».

Οι σχέσεις του κόμματος, που εχθές έβαψε τον χάρτη με τον χρώμα της πατρίδας, με την εκκλησία είναι γνωστές. Όπως γνωστές είναι και οι απόψεις της εκκλησίας γύρω από θέματα διαφορετικότητας.

Μετά από τέτοια ταύτιση είναι να μην προβληματίζεσαι για το τι μέλλει γενέσθαι με το τόσο μπλε, που μαζεύτηκε;

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!