“Η LGBTQ κοινότητα είναι «μισαλλόδοξη» προς τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των γονέων”

23/05/2019
από

Ο άνθρωπος, που διαμαρτύρεται για την συμπερίληψη LGBTQ ζητημάτων στα μαθήματα των δημοτικών σχολείων του Μπέρμιγχαμ, δήλωσε ότι η LGBTQ κοινότητα είναι «μισαλλόδοξη» προς τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των γονέων.


Ο Shakeel Afsar ξεκίνησε την εκστρατεία ενάντια στο Δημοτικό Σχολείο Anderton Park στο Μπέρμιγχαμ και μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή των Holly Willoughby και Phillip Schofield εναντίον της LGBTQ κοινότητας, ισχυριζόμενος ότι υπάρχει ασέβεια προς τους γονείς, με θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Ο Afsar είπε:

«Οι γονείς θεωρούν ότι σε μια ηλικία δημοτικού σχολείου, ένα παιδί δεν είναι σε ηλικία να καταλάβει τέτοιες σύνθετες σχέσεις, όπως οι LGBTQ, ή ακόμα και κάποιες ετεροφυλόφιλες σχέσεις, ή ακόμα και πράγματα για το Ισλάμ, ή τη θρησκεία.

Οι γονείς πιστεύουν ότι στο δημοτικό σχολείο πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά μας την ανθρωπιά και το σεβασμό για την ανθρωπότητα.

Οι γονείς στο σχολείο δεν πρέπει να αισθάνονται ότι ένα αφήγημα προωθείται περισσότερο από κάποιο άλλο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε διαφάνεια.

Οι γονείς αισθάνονται, ότι η LGBTQ κοινότητα είναι μισαλλόδοξη απέναντι στους ίδιους και στις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις. Αυτό έχει κατασκευαστεί, ώστε οι γονείς να μοιάζουμε ότι είμαστε ομοφοβικοί άνθρωποι, όμως δεν έχουμε καμία μισαλλοδοξία μεταξύ μας, όταν έχουμε συνυπάρξει μ’ αυτήν την κοινότητα» .

Στη συζήτηση μπήκε στη συνέχεια η ακτιβίστρια Melissa Thompson, η οποία μίλησε ενάντια στη στάση του Afsar, την οποία και χαρακτήρισε επιζήμια για την τοπική κοινότητα:

“Αν έχετε διαβάσει κάποια από τη βιβλιογραφία, ή κάποιο από τα βιβλία, που έχουν επιλεγεί για να διδαχθούν τα παιδιά, για τα πολλά διαφορετικά είδη οικογενειών, τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι ένα εγχειρίδιο για το πώς να είσαι γκέι” .




Δες και αυτό!