Τρίτη Αφροαμερικανίδα τρανς γυναίκα δολοφονείται στις ΗΠΑ

21/05/2019
από

Οι τρανς Αφροαμερικανίδες γυναίκες αντιμετωπίζουν τα υψηλότερα ποσοστά βίας.

Η αστυνομία της Φιλαδέλφεια επιβεβαίωσε τη δολοφονία της Michelle Simone, μίας 40χρονης Αφροαμερικανίδας τρανς γυναίκας, την Κυριακή (19 Μαΐου).

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2712478178826128&set=a.128620730545232&type=3

 

Οι τοπικές αρχές έλαβαν ειδοποίηση τις πρώτες πρωινές ώρες, έφτασαν στο σημείο και μετέφεραν τη Simone από την περιοχή Franklinville στο νοσοκομείο Temple University. Οι γιατροί απλά επιβεβαίωσαν τον θάνατό της. Οι έρευνες συνεχίζονται και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Το κίνητρο για το έγκλημα παραμένει άγνωστο.

Σύμφωνα με τη σελίδα της Simone στο Facebook, είχε σπουδάσει νοσηλευτική στο κοινοτικό κολέγιο της Φιλαδέλφειας.

Ο Deja Lynn Alvarez, ακτιβιστής και υποψήφιος του Δημοτικού Συμβουλίου της Φιλαδέλφειας, σε μια δημοσίευση στο Facebook έγραψε:

«Κάθε φορά που λαμβάνω αυτά τα τηλεφωνήματα και μηνύματα, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά ακόμα πιο δύσκολο είναι όταν συνειδητοποιώ ότι πρόκειται για κάποιον που γνωρίζω και είμαστε φίλοι για 20 χρόνια. Η μνήμη σου θα ζήσει και το φως σου θα λάμψει μέσα από μας» .

Η δολοφονία της Simone ακολουθεί άλλες δύο μέσα στην ίδια εβδομάδα, σε βάρος Αφροαμερικανίδων τρανς γυναικών, της Muhlaysia Booker από το Ντάλας και της Claire Legato από το Κλίβελαντ.

Ο θάνατός της είναι η πέμπτη δολοφονία τρανς ατόμου στην Αμερική, που έχει καταγραφεί για φέτος. Και οι πέντε δολοφονίες αφορούν σε Αφροαμερικανίδες τρανς γυναίκες.

Το προσδόκιμο ζωής των τρανς ανθρώπων στις ΗΠΑ είναι μόλις 35 ετών και είναι χειρότερο για τις τρανς γυναίκες σε όλο τον κόσμο.




Δες και αυτό!