Το 3ο αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride σε εικόνες

19/05/2019
από

Mε συνθήματα κατά της ομοφοβίας και του ρατσισμού και υπέρ του σεβασμού της διαφορετικότητας πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το τρίτο αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride.

Αρχικά το πλήθος συγκεντρώθηκε πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου, όπου οι συμμετέχοντες κάθονταν σε τραπεζάκια, μοιράζουν φυλλάδια στους περαστικούς ενώ έχουν αναρτήσει και διάφορα πανό.

Σύμφωνα με το σχετικό κάλεσμα.

“Φέτος, χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο: τη Zakie Oh, τον Ζακ Κωστόπουλο, μία Drag Queen ΛΟΑΤΚΙΑ+ ακτιβίστρια, δολοφονημένη μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια από τα χέρια φιλήσυχων καταστηματαρχών, πολιτών και μπάτσων. Φέτος η πατριαρχία μας έδειξε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο. Και μας βρήκε, μας βρίσκει και θα μας βρίσκει μπροστά της.

Στην επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Stonewall, δεν ξεχνάμε τις διεκδικητικές ρίζες του αγώνα μας ενάντια στο σεξισμό, την ομοφοβία και την τρανσφοβία που συνεχίζει να μας δολοφονεί.

Και γι’αυτό, ΛΟΑΤΚΙΑ+, γυναίκες, πρόσφυγες, μετανάστριες, εργάτριες, άνεργες, φοιτήτριες και όσοι/όσες στέκονται με αλληλεγγύη δίπλα μας ξαναβγαίνουμε στο δρόμο για να ταράξουμε τα νερά της Κανονικότητας. Βγαίνουμε με υπερηφάνεια στους δρόμους τιμώντας την εξέγερση του Stonewall!,”

 




Δες και αυτό!