Κατά τη διάρκεια μια συνέντευξης τύπου για την Εurovision, ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας έκανε coming out ως bisexual.

O λόγος για τον 25χρονο Duncan Laurence, ένα από τα φαβορί της φετινής διόργανωσης με το τραγούδι Arcade, που στη χθεσινή συνέντευξη τύπου αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του.

Όταν ο Laurence ερωτήθηκε για τα αισθήματα του μετά την πρόκρισή του στο τελικό, απάντησε: «Αυτό που σημαίνει για εμένα προσωπικά ξεκίνησε πριν από όλα αυτά. Ήμουν ένας μουσικός που έγραφε τραγούδια από την κρεβατοκάμαρά του και αυτή η αλλαγή σημαίνει ότι μπορώ να παρουσιάσω τον εαυτό μου ως καλλιτέχνη, αλλά κι ως ανθρώπινη ύπαρξη. Παίρνω θέση. Είμαι περισσότερο από ένας καλλιτέχνης, Είναι ένας άνθρωπος, είναι bisexual, μουσικός, κ.α. Εκπροσωπώ όλα αυτά και είμαι περήφανος που έχω την ευκαρία να δείξω το τι είμαι, το ποιος είμαι».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Laurence μιλά δημοσίως για τη σεξουαλικότητά του.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!