Η πρώτη εικόνα της Winslet & της Ronan ως λεσβιακό ζευγάρι

15/05/2019
από

Ο σκηνοθέτης Francis Lee του επερχόμενου ρομαντικού δράματος Ammonite κυκλοφόρησε την πρώτη επίσημη εικόνα της Kate Winslet και της Saoirse Ronan ως ερωτευμένες λεσβίες.

Το Ammonite διηγείται την αληθινή ιστορία της βικτοριανής παλαιοντολόγου Mary Anning (Winslet), που ερωτεύεται μια νεαρή γυναίκα, που ονομάζεται Charlotte (Ronan).

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Μάρτιο, ο Lee κυκλοφόρησε την πρώτη επίσημη εικόνα από την ταινία και δήλωσε:

“Ήξερα από την αρχή, ότι δεν ήθελα να κάνω μια βιογραφία. Με συνεπήρε αυτή η εργαζόμενη γυναίκα, η οποία παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε σε μειονεκτική θέση μέσα σε μια ταξική, πατριαρχική κοινωνία, ανήλθε σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στον τομέα της, αλλά τα επιτεύγματα της οποίας σχεδόν δεν αναγνωρίστηκαν από τους συγχρόνους της. Δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που να γράφεται γι ‘αυτήν προσωπικά, κυρίως λόγω του φύλου και της τάξης της, αλλά ήξερα ότι δεν ήθελα να κάνω μια βιογραφία, ήθελα να της δώσω μια σχέση με κάποιο άτομο που αισθάνθηκε άξιό της. Εντός αυτού του θέματος θα ήθελα να διερευνήσω τη δυναμική μιας σχέσης και πώς να περιηγηθούμε στην αίσθηση του εαυτού μέσα σε αυτό. Πάνω απ ‘όλα θέλησα να σιγουρευτώ ότι θα παρουσίαζα με αξιοπρέπεια και σεβασμό τη Mary Anning, όπως έπρεπε να ήταν όσο ζούσε. Η ιστορία για μένα είναι μια δημιουργική πειθαρχία που βασίζεται σε ερμηνείες.” 

Σε μια διαδικτυακή συζήτηση, που αναφέρεται στο The Telegraph, η μακρινή ανιψιά της Anning, Barbara Anning, δήλωσε:

“Πιστεύω, ότι αν η Mary Anning ήταν λεσβία θα έπρεπε να απεικονιστεί ως λεσβία και αυτό θα έπρεπε να γίνει από μια λεσβία ηθοποιό. Αλλά δεν πιστεύω, ότι υπάρχουν αποδείξεις για την απεικόνισή της ως λεσβία… Πιστεύω ότι η Mary Anning δέχτηκε κακοποίηση, επειδή ήταν φτωχή, ακαδημαϊκή και γυναίκα. Δεν αρκεί αυτό;” 

Εντούτοις, ο Lee απάντησε αργότερα στην κριτική, που έχει ξεκινήσει στα social media σχετικά με την ταινία του ότι η ταινία «δεν έχει γίνει ακόμα» και κάλεσε όσα άτομα σχολιάζουν να περιμένουν να κυκλοφορήσει πρώτα και μετά να την κρίνουν.

Ως λεσβιακό ζευγάρι πρωταγωνιστούν η Γουίνσλετ κι η Ρόναν σε νέα ταινία




Δες και αυτό!