Ο φοιτητής που έκανε coming out στην τελετή αποφοίτησης συγκίνησε την Ellen

07/05/2019
από

Ο Matty Easton, που τον περασμένο μήνα απασχόλησε τα media, όταν έκανε coming out κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ως αριστούχος τελειόφοιτος στο Πανεπιστήμιο Brigham Young, συναντήθηκε με την Ellen DeGeneres.

“Τα χέρια μου ήταν τόσο ιδρωμένα, ήμουν τόσο νευρικός” , δήλωσε ο Easton για την εμπειρία του. “Πήγαινα μπροστά και πίσω, ξέρετε, σκεφτόμουν πώς θα το κάνω αυτό; Μήπως να μην το κάνω;” 

Ως φοιτητής στο BYU, ο Easton ανέφερε ότι δε μπορούσε καν να αγκαλιάσει άλλον άνδρα, γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να αναφερθεί και να εκδιωχθεί εξαιτίας του αυστηρού κώδικα ηθικής του σχολείου. “Είναι πραγματικά τρομακτικό να είσαι gay φοιτητή” , είπε στην Ellen.

Στη συνέχεια, o Easton μοιράστηκε για συναισθηματική ιστορία ενός άλλου gay φοιτητή του BYU, του Harry Fisher:

“Ήταν το τελευταίο εξάμηνό του και βρισκόταν στην ίδια κατάσταση που ήμουν κι εγώ και αποφάσισε να κάνει coming out στο Facebook, όμως, λόγω της ρητορικής μίσους και της αντίδραση,ς που εισέπραξε από την κοινότητα του Πανεπιστημίου μας, τελικά κατέληξε σε αυτοκτονία. Κάθισε ακριβώς μπροστά μου και τον είδα να το κάνει και σκέφτηκα: “Είναι αυτό το μέλλον μου; Σε αυτό κατευθύνομαι;” Έτσι σκέφτηκα, ότι ίσως αν έκανα coming out στην αποφοίτησή μου, μπορεί, κάποιος άλλος φοιτητής σαν κείμενα, ένας πρωτοετής, να καταφέρει να πει: “Όχι, το μέλλον μου είναι κάτι πιο λαμπρό, κάτι καλύτερο. Μπορούμε να πετύχουμε. Μπορούμε να κάνουμε ό, τι θέλουμε και να πετύχουμε τα όνειρά μας. Γι’ αυτό και επέλεξα να βγω εκεί έξω.” 

Η Ellen σχολίασε στο τέλος: “Είναι θέμα ορατότητας. Πολλές φορές μερικοί άνθρωποι θέλουν να μας κρατήσουν ήσυχα… και νομίζω ότι όλες/οι/α θέλουμε να μας δει ο κόσμος. Αυτό που έκανες ήταν πραγματικά καταπληκτικό και ειδικά το ότι σε έχουμε εδώ σήμερα. Θα σε δουν πολλοί άνθρωποι.”




Δες και αυτό!