Επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς αψηφούν τον Trump & δεν απολύουν τρανς άτομα

27/04/2019
από

Μετά την Καλιφόρνια, που τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ότι δε θα διώξει κανένα τρανς άτομο που υπηρετεί, τέσσερις ακόμη Πολιτείες έχουν ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Οι επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς σε πέντε Πολιτείες, αυτήν την στιγμή, αποφάσισαν να αψηφήσουν την απαγόρευση της διοίκησης του Trump για τα τρανς άτομα που υπηρετούν στον στρατό. Οι Πολιτείες της Καλιφόρνια, του Νέου Μεξικού, του Όρεγκον, της Νεβάδας και της Ουάσινγκτον αρνούνται να απολύσουν τα τρανς άτομα που υπηρετούν στον στρατιωτικό σώμα.

Νέο Μεξικό

«Δεν πρόκειται να απαλλάξουμε από τα καθήκοντά του κανένα τρανς άτομο που υπηρετεί στην εθνική μας φρουρά, ούτε θα επιτρέψουμε στο κράτος να κάνει διακρίσεις με βάση την ταυτότητα του φύλου» , είπε ο εκπρόσωπος τύπου του Νέου Μεξικού, Michelle Lujan Grisham.

Νεβάδα

«Η Πολιτεία της Νεβάδα δεν εισάγει διακρίσεις εις βάρος κανενός, συμπεριλαμβανομένων και κυρίως των στρατιωτικών, βάσει της ταυτότητας ή της έκφρασης φύλου» , δήλωσε στην εφημερίδα The Daily Beast η Helen Kalla, διευθύντρια επικοινωνίας για τον κυβερνήτη της Νεβάδα, Steve Sisolak.

Όρεγκον

Η κυβερνήτης του Όρεγκον, Kate Brown, δήλωσε στο The Daily Beast ότι «φοβάμαι ότι το Ανώτατο Δικαστήριο παραβιάζει εκ προθέσεως τα πολιτικά δικαιώματα υποστηρίζοντας μια κίνηση από την διοίκηση του Trump, που εμποδίζει τους τρανς ανθρώπους να υπηρετούν στο στρατό. Θα χρησιμοποιήσω κάθε διαθέσιμη δυνατότητα για να διασφαλίσω ότι όλοι οι κάτοικοι του Όρεγκον, ανεξάρτητα από την ταυτότητα φύλου τους, θα μπορούν να υπηρετούν την Πολιτεία και τη χώρα τους» .

Ουάσινγκτον

Στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, εκπρόσωπος του κυβερνήτη, Jay Inslee, είπε στο The Daily Beast ότι στέκεται «αλληλέγγυα με τους Αμερικανούς τρανς ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα και αντιτίθεμαι σε αυτή την πολιτική. Δε θα σταματήσω να αγωνίζομαι μέχρι να νικήσουν. Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε να καλωσορίζουμε στις υπηρεσίες μας τρανς άτομα στο μέγιστο δυνατό βαθμό σύμφωνα με τους κανόνες» .




Δες και αυτό!