Ο Θάνος Ασκητής είναι τόσο ρατσιστής όσο και σεξιστής

25/04/2019

Την ώρα που στο φως της δημοσιότητας έρχονται και άλλες αποκαλύψεις σχετικά με την δράση του 35χρονου αξιωματικού από την Κύπρο με το ψευδώνυμο «Ορέστης», σάλο έχει προκαλέσει η ρατσιστική/σεξιστική τοποθέτηση του γνωστού ψυχολόγου και υποψήφιου βουλευτή με το ΚΙΝΑΛ, Θάνου Ασκητή αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους ο δράστης επέλεγε γυναίκες από τις Φιλιππίνες.

Μιλώντας στο Sigmalive ο ψυχολόγος τόνισε ότι «ο δράστης επέλεγε γυναίκες από τις Φιλιππίνες, διότι εκ γενετής οι γυναίκες από τις Φιλιππίνες έχουν το χαρακτηριστικό της υποταγής. Προφανώς αναφέρονταν στο γεγονός ότι αρκετές γυναίκες που προέρχονται από την συγκεκριμένη χώρα και ζουν στην Ευρώπη, επιλέγουν το επάγγελμα της οικιακής βοηθού. Αυτό όμως το συνδέει με τον «όρο» εκ γενετής γεγονός που σημαίνει ότι ο κ. Ασκητής θεωρεί πως αυτό οφείλεται στο DNA και όχι για λόγους βιοπορισμού.

Συγκεκριμένα ο Θ. Ασκητής τόνισε ότι:

«Πρέπει να έχουμε ως δεδομένο ότι ο 35χρονος ήταν σαδιστής, ερχόταν σε ηδονή με τη διάπραξη φόνων. Ως εκ τούτου, επέλεγε φυλές που έχουν τα χαρακτηριστικά της υποταγής και της υπηρεσίας. Οι Φιλιππινέζες έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Εκ γενετής, οι πλείστες γυναίκες αυτής της φυλής κουβαλούν μαζί τους το χαρακτηριστικό της υποταγής και της υπηρεσίας. Έτσι ένιωθε πιο άντρας.

Αυτός ο άνθρωπος ήταν 100% σεξουαλικά ψυχοπαθητικός, για μην πω σεξουαλικά ψυχοπαθής. Έπασχε από πολύ σοβαρή σεξουαλική διαταραχή, την οποία ικανοποιούσε μέσα από τη φρίκη».


Πριν λίγο η ιστοσελίδα άλλαξε τη συγκρεκριμένη δήλωση σε: «Πρέπει να έχουμε ως δεδομένο ότι ο 35χρονος ήταν σαδιστής, ερχόταν σε ηδονή με τη διάπραξη των φόνων. Ως εκ τούτου, επέλεγε φυλές τις οποίες θεωρούσε ότι είχαν τα χαρακτηριστικά της υποταγής και της υπηρεσίας. Ο 35χρονος θεωρούσε ότι στις γυναίκες αυτής της φυλής θα μπορούσε να βρει παθητικά άτομα για να βγάλει το σεξισμό του». 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!