Το 1ο καταφύγιο για νεαρά τρανς άστεγα άτομα στο Σαν Φρανσίσκο

22/04/2019
από

Το πρώτο καταφύγιο για νεαρά τρανς άστεγα άτομα ανοίγει στο Σαν Φρανσίσκο. Πρόκειται για ένα σπίτι με τρία υπνοδωμάτια, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και έξι άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών. Ξεκίνησε τη λειτουργία του εντελώς αθόρυβα σχεδόν πριν από δύο μήνες.


Πέντε τρανς νεαρά άτομα ζουν σήμερα στο καταφύγιο, το οποίο επιτρέπει τη διαμονή μέχρι και για δύο χρόνια, προσφέροντάς τους, εκτός από στέγη, ένα ασφαλές σπιτικό, μακριά από την τρανσφοβία και την κακοποίηση.

Σύμφωνα με την San Francisco Chronicle, το καταφύγιο είναι το πρώτο κρατικό μακροπρόθεσμο πρόγραμμα στέγασης και διαβίωσης, ειδικά για τρανς νεαρά άτομα.
Ο διευθυντής, Christopher Rodriguez, εξήγησε ότι η νεολαία των τρανς ατόμων έχει πιο πολύπλοκες ανάγκες από ό, τι η υπόλοιπη LGBT+ κοινότητα.

“Τα νεαρά τρανς άτομα έχουν περισσότερες ανάγκες, που αφορούν σε υπηρεσίες υγείας και αντιμετωπίζουν, συχνά, ένα επιπλέον επίπεδο τραύματος. Πολλά τρανς νεαρά άτομα χρειάζονται ορμονοθεραπεία, χειρουργικές επεμβάσεις και κατάλληλη προετοιμασία για τη διαδικασία της φυλομετάβασης” . Πρόσθεσε ακόμη:

“Στα τρανς άτομα γίνεται πιο συχνά το λεγόμενο outing — ένας gay άνδρας μπορεί να περάσει ως μη-gay αν θέλει, αλλά αυτό, γενικά, δεν ισχύει για ένα τρανς άτομο. Επομένως, τραβούν περισσότερο την προσοχή, κι όχι με την καλή έννοια. Αντιμετωπίζουν περισσότερη βία. Αυτό χρειάζεται πολύ προσεκτική δουλειά για να θεραπευτεί.” 




Δες και αυτό!