#FreeBritney: Η θεωρία για τον παράνομο εγκλεισμό της Britney Spears

22/04/2019

Ήταν το δίκτυο ΤΜΖ που στις 3 Απριλίου ανακοίνωσε ότι η Britney Spears εισήχθη σε κέντρο ψυχικής υγείας, επειδή η ίδια ήταν σε κατάσταση απόγνωσης εξαιτίας των συνεχόμενων προβλημάτων με την υγεία του πατέρα της.

Παρά όμως τα πολλά δημοσιεύματα που ακολούθησαν και που έκαναν λόγο για μια “σημαντική απόφαση που πήρε από μόνη της η τραγουδίστρια”, οι θαυμαστές της φαίνεται να μην πιστεύουν και πολύ αυτή την εκδοχή.

Ένα -έκτακτο- επεισόδιο που ανέβηκε στις 16 Απριλίου σε ένα podcast που ασχολείται με τη ζωή της Britney Spears, έπαιξε ένα ηχητικό μήνυμα από ένα πρόσωπο που υποτίθεται ότι είναι πρώην μέλος της νομικής υπηρεσίας της Spears και που υποστηρίζει ότι η ίδια κρατείται παρά τη θέλησή της σε μια εγκατάσταση από τις αρχές Ιανουαρίου.

Στο ηχητικό μήνυμα το πρόσωπο αυτό υποστηρίζει ότι η Spears δε λάμβανε την αγωγή της, αναγκάζοντας τον πατέρα της να αποσύρει την υποστήριξή του από τις εμφανίσεις της στο Λας Βέγκας, που η ίδια σταμάτησε με τη δικαιολογία των έντονων προβλημάτων υγείας του πατέρα της.

Ο αποστολέας του μηνύματος δήλωσε ότι αποχώρησε από την νομική ομάδα πριν από δύο μήνες.

Οι παρουσιαστές του podcast ανέφεραν ότι ο πατέρας της Britney, Jamie, εξακολουθεί να διατηρεί την κηδεμονία της κόρης του, μετά τα περιστατικά του 2008. Αυτό του δίνει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να την κλείσει σε κάποιο κέντρο ανεξάρτητα από τη θέλησή της.

Δικαιολογημένα, το επεισόδιο αυτό προκάλεσε την αναστάτωση των θαυμαστών της και το hashtag #FreeBritney σύντομα πήρε φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την άλλη, η μητέρα της Spears (Lynn) ενίσχυσε τις φήμες, όταν ανέβασε ένα απόσπασμα θρησκευτικού περιεχομένου στο Instagram και αφού έκανε like στα σχόλια ότι “η Britney κρατείται παρά τη θέλησή της” και στο hashtag #freeBritney.

“Όταν οι πολεμιστές του Θεού γονατίζουν η μάχη δεν έχει τελειώσει – έχει μόλις αρχίσει. Αυτό είναι πίστη”, έγραφε η ανάρτησή της.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!