Συνάντηση της Γ.Γρ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τους Υποψήφιους Περιφερειακούς Σύμβουλους του Συνδυασμού «Δύναμη Ζωής»

17/04/2019
από

Τη Γενική Γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη, επισκέφτηκαν  οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής στον Κεντρικό Τομέα, με τον Συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένας Δούρου, Άννα Κουρουπού και Βαγγέλης Σκούφας.

Η Άννα Κουρουπού, Διευθύντρια του “Red Umbrella Athens” και ο Βαγγέλης Σκούφας, λογιστής, είναι δραστήρια μέλη της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής σχετικά με την ίδρυση ξενώνα φιλοξενίας άστεγων νέων lgbt ατόμων, ενώ η Γενική Γραμματεία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα καλών πρακτικών από αντίστοιχους, πρότυπους ξενώνες του εξωτερικού. Επίσης συζητήθηκαν θέματα υγείας, παιδείας και καταπολέμησης του ρατσισμού καθώς και οι βασικές διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ο πολιτικός γάμος και η τεκνοθεσία.

Η κα. Γιαννακάκη, ως Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας ενημέρωσε τους δύο υποψήφιους για τις εργασίες του Συμβουλίου σχετικά με την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας στον ευρύτερο Δημόσιο Διοικητικό Τομέα, για τις αποφάσεις του Συμβουλίου για την εκπροσώπηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε Φορείς όσο και στην ευρύτερη κοινωνική ζωή. Η Γενική Γραμματέας αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους δύο υποψήφιους, σημείωσε ότι αναμένει την επόμενη μέρα της εκλογής τους για συμπόρευση και συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.




Δες και αυτό!