Το βαρύ κλίμα ανασφάλειας οδήγησε στην ακύρωση του Edmonton Pride

16/04/2019
από

Μόλις δύο μήνες πριν από την προγραμματισμένη πραγματοποίηση του Pride του Έντμοντον της Αλμπέρτα του Καναδά, οι διοργανώτριες/τές αναγκάστηκαν να το ακυρώσουν.

«Λαμβάνοντας υπόψη το σημερινό πολιτικό και κοινωνικό κλίμα, φαίνεται ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να φιλοξενηθεί ένα φεστιβάλ δε θα είναι επιτυχής» , αναφέρθηκε σε e-mail από τη διοικούσα επιτροπή, που διέρρευσε στο CBC.

«Με βαριά καρδιά σας ενημερώσουμε ότι η διοικούσα επιτροπή ψήφισε την ακύρωση του Edmonton Pride 2019» , αναφέρεται στο email.

Το φεστιβάλ είχε προγραμματιστεί για τις 7 Ιουνίου. Το πρώτο Pride του Έντμοντον έγινε πριν από 38 χρόνια. Ξεκίνησε με ένα παιχνίδι μπέιζμπολ και μια φλόγα.  Ένα μέλος της LGBTI κοινότητας της Αλμπέρτα δήλωσε στο Gay Star News, ότι οι επερχόμενες επαρχιακές εκλογές είχαν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην LGBTI κοινότητα.

“Η τρέχουσα φιλική προς τα LGBTI άτομα κυβέρνηση αναμένεται να ανατραπεί από μια πιο συντηρητική κυβέρνηση” , ανέφερε προσθέτοντας ότι:  «Όλη η κοινότητα αυτής της επαρχίας δεν αισθάνεται ασφαλής αυτήν τη στιγμή» .

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα Edmonton, το Pride ακυρώθηκε στην πραγματικότητα λόγω εσωτερικών διαφορών. Δύο ανώνυμα μέλη της LGBTI κοινότητας δήλωσαν ότι οι διοργανωτές δε μπορούσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πιο περιθωριοποιημένων μελών της κοινότητας. Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής αντιμετώπισαν κριτική, σχετικά με την άρνησή τους να ενεργήσουν κατάλληλα, σε κάλεσμα για απαγόρευση της συμμετοχής της αστυνομίας και των στρατιωτικών αξιωματικών στο φεστιβάλ που έγινε πέρσι. Ομάδα διαδηλωτών σταμάτησε την περσινή παρέλαση για 30 λεπτά και ζήτησε οι στρατιωτικοί κι η αστυνομία να απαγορεύεται να συμμετέχουν στις μελλοντικές παρελάσεις.

Οι παρελάσεις υπερηφάνειας σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν το ζήτημα της συμμετοχής της αστυνομίας και των στρατιωτικών, με το Τορόντο να εξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης των στρατιωτικών και των εταιριών, μαζί με την απαγόρευση και της συμμετοχής της αστυνομίας.




Δες και αυτό!