Queerbaiting για τη σχέση Spider-Man & Venom

12/04/2019
από

Πάντα διακρίναμε έναν μικρό ομοερωτισμό μεταξύ του Spider-Man και του Venom, που είναι η νέμεσίς του.

Στο “Cosmic Ghost Rider Destroys Marvel History #2” , αναφέρονται ιστορίες υπερ-ηρώων, που γνωρίζει ο Cosmic Ghost Rider. Αναφορικά με τον Spider-Man, λοιπόν, ο Cosmic Ghost Rider διηγείται μία ιστορία με τον Venom.

Στην ιστορία ο Spider-Man είχε ένα καβγαδάκι με τον Venom, κι ο διάλογος φαίνεται να πηγαίνει, σε ελεύθερη μετάφραση, κάπως έτσι:

Spider-Man: “Με θέλεις; Τότε πάρε με! Είμαι δικός σου!”
Venom:
Spider-Man: “Εσύ ήθελες να είσαι κομμάτι μου! Ε, λοιπόν, τώρα σε θέλω εγώ! Έλα και πάρε με!” 
Venom: ” Όοοοοοχι! Θα σε καρφώσω τόσο σκληρά γι’ αυτό, Spider-Man!” 

Και φαίνεται ότι δεν είναι μόνο οι αναγνώστριες/στες που παρατήρησαν το ομοερωτικό περιεχόμενο, αλλά στο ίδιο το κόμικ ένας ψαράς, ακούγοντας τον παραπάνω διάλογο, τους φωνάζει:

“ΑΛΗΘΕΙΑ; Ακούτε τους εαυτούς σας;”

Το Bleeding Cool, ιστότοπος για νέα σχετικά με comic books, ταινίες, σειρές, games, κα, έγραψε: “Η Marvel χρειάζεται να δώσει το πράσινο φως σε μία ερωτική ιστορία μεταξύ των Spider-Man & Venom αμέσως, από τη στιγμή που αυτό είναι, αναπόφευκτα, αυτό που συμβαίνει, τουλάχιστον από το preview. Τι tease κι αυτό!” 

Το κόμικ γράφει ο Paul Scheer, ενώ το artwork ανήκει στον Nick Giovannetti. 

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη ομοερωτική στιγμή του Peter Parker. Στη φιλία του με τον Deadpool, τον απόλυτο πανσέξουαλ αντιήρωα, πολύ συχνά υπάρχει φλερτ μεταξύ τους.

Οι φανς εννοείται ότι έκαναν share το στιγμιότυπο κι είπαν πως θέλουν να δουν τον Spider-Man και τον Venom μαζί, ενώ προκλήθηκε μεγάλο queerbaiting στο LGBTI fandom. Κάποια άτομα ισχυρίζονται ότι πρόκειται για gaybaiting, άλλες φωνές λένε ότι δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο και μία μερίδα των φανς χαρακτήρισε το στιγμιότυπο απλώς αστείο, χωρίς να μπορεί να δει καμία ομοερωτική αναφορά, υπογραμμίζοντας ότι, έτσι κι αλλιώς, αυτός δεν είναι ο τρόπος για να προσελκύσει η Marvel την gay κοινότητα.

Το Cosmic Ghost Rider Destroys Marvel History #2 κυκλοφορεί.

17 μοναδικές ομοερωτικές στιγμές του πανσέξουαλ Deadpool




Δες και αυτό!