Το Pride του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα το θέμα της διοργάνωσης για το 2019, που αναμένεται να διεξαχθεί το Σάββατο 6 Ιουλίου. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις της LGBTI κοινότητας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πέρυσι προσέλκυσε ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Φέτος, θα είναι η 48η χρονιά και το θέμα είναι το Pride Jubilee. Οι διοργανωτές το ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο The Langham Hotel στο κεντρικό Λονδίνο. Το θέμα θα συνδέεται με τους εορτασμούς για την 50ή επέτειο των ταραχών του Stonewall. Όπως υποδηλώνει η λέξη jubilee, το φετινό θέμα αφορά στην αναγνώριση του βαθμού στον οποίο η κοινότητα έχει προχωρήσει από εκείνο το βράδυ της 28ης Ιουνίου του 1969.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η συμπρόεδρος Alison Camps υπογράμμισε τη σημασία του Pride. Το θέμα για το 2018 ήταν Pride Matters και ζητήθηκε από τα άτομα να εξηγήσουν τι σημαίνει Pride για εκείνα:

«[Το 2018] δείξαμε ότι το Pride σημαίνει πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους κι ήταν η πιο ποικιλόμορφη παρέλαση μας» δήλωσε η Camps, τονίζοντας για τη φετινή διοργάνωση ότι:

“Καθώς μπαίνουμε σ’ ένα αβέβαιο έτος για το Ηνωμένο Βασίλειο και την 50ή επέτειο από το Stonewall, βλέπουμε το Pride ως φάρο ελπίδας και ενότητας, που φέρνει κοντά την LGBTI κοινότητα και τους συμμάχους της. Εμείς στο Pride στο Λονδίνο επιθυμούμε να επισημάνουμε αυτό το μοναδικό ορόσημο, αναγνωρίζοντας και γιορτάζοντας τους ανθρώπους – μερικοί από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους απλώς και μόνο επειδή ήταν ο εαυτός τους – και τις σημαντικές στιγμές μας στην κοινή ιστορία μας που μας έχουν καταστήσει αυτό που είμαστε σήμερα. Αυτό είναι το #PrideJubilee” .