Τέλος στη συνεργασία Virgin Αυστραλίας & Royal Μπρουνέι

05/04/2019
από

Η Virgin αεροπορική της Αυστραλίας έβαλε τέλος στη συμφωνία που είχε με την Royal Brunei Airlines λόγω των “απάνθρωπων” νόμων κατά των LGBT+ ατόμων.

Η Virgin τερμάτισε τη συμφωνία, που επέτρεπε στο προσωπικό της Virgin να κλείσει εισιτήρια με έκπτωση στις πτήσεις με την Royal Brunei για ταξίδια αναψυχής.

Η κίνηση επιβεβαιώθηκε μέσω μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που στάλθηκε στις/στους υπαλλήλους, εξηγώντας τον νέο κώδικα της Σαρία που εισήγαγε ο Μπρουνέι.

Το μικροσκοπικό νησιωτικό έθνος, που συνορεύει με τη Μαλαισία και τη θάλασσα της Νότιας Κίνας, έθεσε σε ισχύ μία σειρά εγκληματικών νόμων την Τετάρτη 3 Απριλίου, που περιλαμβάνουν τη θανατική ποινή με λιθοβολισμό για μοιχεία και για ομοφυλοφιλία.

Αυτοί οι κανόνες ισχύουν για μουσουλμάνους, μη μουσουλμάνους και αλλοδαπούς “ακόμη κι όταν διέρχονται με αεροσκάφη και σκάφη που έχουν εγγραφεί στο Μπρουνέι” , γράφει η Virgin Australia στο ηλεκτρονικό μήνυμα, αναφέρει η AFP:

“Λαμβάνοντας υπόψη τις σκληρές κυρώσεις (συμπεριλαμβανομένου του θανάτου) που εισάγονται ως νόμοι και την αποδεκτή δραστηριότητα στην Αυστραλία, η συμφωνία myID (travel staff) μεταξύ Virgin Australia και Royal Brunei έχει πλέον άμεσα τερματιστεί” .

Τον λιθοβολισμό μέχρι θανάτου για τα ΛΟΑΤ άτομα σκέφτεται το Μπρουνέι

Μια ξεχωριστή συμφωνία εισιτηρίων διαρκείας, που επιτρέπει στη Royal Brunei να πουλήσει εισιτήρια στις πτήσεις της Virgin Australia δεν έχει αλλάξει.

Το Victorian Gay and Lesbian Rights Lobby (VGLRL) κάλεσε την Καμπέρα, πρωτεύουσα της Αυστραλίας, να εξασφαλίσει την προστασία των Αυστραλιανών πολιτών:
“Ο ποινικός κώδικας ισχύει για όλα εκείνα τα άτομα, που επιβιβάζονται σε αεροσκάφος που είναι νηολογημένο στο Μπρουνέι, ακόμη και όταν βρίσκεται στην Αυστραλία” , δήλωσε το VGLRL, υπογραμμίζοντας ότι: “(Αυτό) θα επιτρέψει τις απάνθρωπες και σκληρές τιμωρίες σε βάρος queer ατόμων, όπως ο θάνατος με λιθοβολισμό για συναινετικές πράξεις μεταξύ ενήλικων ομοφυλοφίλων” .

Η απόφαση της Virgin Australia ακολουθεί την ανακοίνωση των Συγκοινωνιών για το Λονδίνο – Transport for London (TfL), ότι αποσύρουν τις διαφημίσεις που προωθούν το Μπρουνέι ως τουριστικό προορισμό από το δίκτυο. Οι διαφημίσεις προωθούσαν το Μπρουνέι και την κυβερνητική του αεροπορική εταιρεία ως τουριστικό προορισμό σε μία χώρα που αποτελεί «τόπο ειρήνη» :

“Η διαφήμιση θεωρήθηκε σύμφωνη με τη διαφημιστική μας πολιτική, όταν υποβλήθηκε και έγινε δεκτή” , δήλωσε ένας εκπρόσωπος της TfL, ωστόσο, “δεδομένων των πρόσφατων πληροφοριών που έχουν έρθει στο φως, είναι σαφές ότι αυτό είναι ένα θέμα μεγάλης ευαισθησίας και αντιπαράθεσης του κοινού, ώστε η διαφήμιση να αποσυρθεί από το δίκτυό μας” .




Δες και αυτό!