Πιθανός αποκλεισμός ένστολων & εταιριών από το Toronto Pride του ’20

03/04/2019
από

Μετά από την απαγόρευση της συμμετοχής της αστυνομίας με στολές στο Pride Toronto, τα μέλη της επιτροπής της διοργάνωσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν και σε άλλες ομάδες τη συμμετοχή, όπως σε στρατιωτικούς και δεσμοφύλακες.

Στην «Ειδική Γενική Συνέλευση» του Pride Toronto που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Πανεπιστήμιο Ryerson, η συμμετοχή των στρατιωτικών και των δεσμοφυλάκων τέθηκε υπό αμφισβήτηση.

Η δικηγόρος του Pride Toronto, Lisa Amin συνέταξε ένα έγγραφο, που περιείχε τέσσερις προτάσεις, με τις οποίες ζητούνταν περισσότεροι αποκλεισμοί από τη διοργάνωση.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Οι στρατιωτικές παρεμβάσεις σε όλο τον κόσμο με κριτήριο τον ρατσισμό στοχοποιούν και σκοτώνουν τους πληθυσμούς ανθρώπων που διακρίνονται… αυτό δεν είναι σύμπτωση, αλλά μάλλον συντελείται και διατηρείται από τα κληροδοτήματα της λευκής υπεροχής και των ιμπεριαλιστικών έργων … ο καναδικός στρατός δεν αποτελεί εξαίρεση» . Αναφέρει ακόμη ότι οι queer και οι τρανς άνθρωποι, «έχουν δηλώσει ότι η παρουσία στρατιωτικών στις εκδηλώσεις του Pride Toronto προκαλεί και τους κάνει να αισθάνονται ανασφαλείς» .

Η δεύτερη πρόταση προβάλλει παρόμοια επιχειρήματα κατά της συμμετοχής των «δεσμοφυλάκων σωφρονιστικών ιδρυμάτων» . Επισημαίνει πόσο συχνά οι gay και ειδικά οι τρανς άνθρωποι ποινικοποιούνται και συνεχίζουν να διώκονται και μέσα στο πλαίσιο του συστήματος των φυλακών.

Η τρίτη πρόταση ζητά την απαγόρευση των corporate floats στην παρέλαση του Pride Toronto, με την επισήμανση ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι με τους οποίους οι εταιρίες μπορούν να δείξουν την υποστήριξή τους.

Τέλος, η τέταρτη πρόταση καλεί το Pride Toronto να δημοσιεύει όλα τα ψηφίσματα στον ιστότοπό του, ενισχύοντας έτσι τη διαφάνεια.

Η Amin παρουσίασε τις προτάσεις της και το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει επ’ αυτών σε μελλοντική συνάντηση. Η ίδια δήλωσε στο Gay Star News ότι έχει την πεποίθηση ότι οι προτάσεις της θα εγκριθούν, ωστόσο, αναγνωρίζει ότι δε μπορούν να ψηφιστούν μέσα στο έτος κι έτσι δε θα επηρεάσουν το φεστιβάλ του 2019, που θα γίνει τον Ιούνιο.




Δες και αυτό!