Νομοσχέδιο στο Τενεσί επιτρέπει τις διακρίσεις στην τεκνοθεσία

03/04/2019
από

Η κυβέρνηση του Τενεσί, πέρασε νομοσχέδιο που αφορά στην τεκνοθεσία, με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε φορείς και οργανισμούς να μπορούν να αρνηθούν σε ομόφυλα ζευγάρια τη δυνατότητα τεκνοθεσίας, με ψηφοφορία 67-22, σύμφωνα με το Associated Press.

Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε φορείς και οργανισμούς να διακόψουν τη διαδικασία τεκνοθεσίας, καθώς πλέον υποχρεούνται να μην “εκτελούν, βοηθούν, συναινούν, αναφέρονται ή συμμετέχουν σε οποιαδήποτε τεκνοθεσία που θα παραβίαζε τις γραπτές θρησκευτικές ή ηθικές πεποιθήσεις τους” .

Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου το θεωρούν απαραίτητο για την προστασία των οργανισμών και φορέων τεκνοθεσίας που βασίζονται στην πίστη, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν άνετα και χωρίς κυρώσεις, να κάνουν διακρίσεις κατά το δοκούν. Έτσι, με την επίκληση στην ηθική και την πίστη θα μπορούν να μην επιτρέψουν σε LGBT ζευγάρια να προχωρήσουν στην τεκνοθεσία ενός παιδιού.

Ο ρεπουμπλικάνος Tim Rudd, που προώθησε το νομοσχέδιο αυτό δήλωσε:

“Κάνουμε το ίδιο, όπως κι άλλες εννέα πολιτείες. Σε ολόκληρη τη χώρα, οι οργανισμοί που βασίζονται στην πίστη έχουν φτάσει στο σημείο να μηνύονται και να καταλήγουν να κλείνουν, επειδή δε μπορούν να αντέξουν το κόστος.” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!