Η Σιγκαπούρη θεωρεί προσβλητικά τα τραγούδια της Gaga και της Grande

02/04/2019
από

Το κοινοβούλιο της Σιγκαπούρης δημοσίευσε τη Δευτέρα (1 Απριλίου) μία λίστα με τραγούδια της Ariana Grande και της Lady Gaga, που περιέχουν «προσβλητικούς στίχους» .


Ένα φυλλάδιο του κοινοβουλίου της Σιγκαπούρης, που κυκλοφόρησε στο Facebook από τον βουλευτή Chen Show Mao αναφερόταν στους στίχους του τραγουδιού “God is a Woman” της Ariana Grande και στο τραγούδι “Judas” της Lady Gaga.

Στην ίδια λίστα υπάρχουν ακόμη τραγούδια των Hozier και Nine Inch Nails.
Ο Υπουργός Εσωτερικών Shanmugam απευθύνθηκε στο κοινοβούλιο για «περιορισμό της ρητορικής μίσους για τη διατήρηση της φυλετικής και θρησκευτικής αρμονίας» .

Τον περασμένο μήνα, η Σιγκαπούρη ακύρωσε την εμφάνιση της black metal μπάντας από τη Σουηδία Watain. Οι χριστιανοί είχαν διαμαρτυρηθεί για τους σατανικούς στίχους του συγκροτήματος. Η Σιγκαπούρη, όπου το σεξ μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομο, έχει αρχίσει να έχει όλο και πιο αυξανόμενες συντηρητικές στάσεις και μισαλλοδοξία για τον LGBTQI+ πληθυσμό.

https://www.facebook.com/ChenShowMao/photos/a.177677628964172/2234362849962296/?type=3&theater

Νωρίτερα αυτό το έτος, ένας νομοθέτης της Σιγκαπούρης είπε ότι το RuPaul Drag Race δεν ήταν κατάλληλο για τη χώρα. Στη συνέχεια η βουλευτής Lee Bee Wah ρώτησε το κοινοβούλιο τι αντιδράσεις είχε λάβει το υπουργείο για την εκπομπή και ζήτησε από το υπουργείο να εγκρίνει “παραγωγές που ασχολούνται με τα LGBT θέματα” με περιορισμό στην ηλικία.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, το 70% των κατοίκων της Σιγκαπούρης απορρίπτει τις ομόφυλες σχέσεις και τάσσεται υπέρ της διατήρησης του νόμου 377Α, ενός βρετανικού νόμου από την εποχή της αποικιοκρατίας, που ποινικοποιεί το ομόφυλο σεξ μεταξύ ανδρών.




Δες και αυτό!