Η Κριστίνα Αγκιλέρα ευχαρίστησε την LGBTQ+ κοινότητα για “τη στήριξη, τη φιλία, τη χαρά και την αποδοχή”

01/04/2019
από

Η τραγουδίστρια τιμήθηκε ως σύμμαχος στον αγώνα για ισότητα στην LGBTQ+ κοινότητα, με το βραβείο “Ally for Equality” από την Human Rights Campaign του Λος Άντζελες.

https://www.instagram.com/p/Bvp7IJZBgk1/?utm_source=ig_embed

“Από την αρχή της καριέρας μου έχω βασιστεί στην LGBTQ+ κοινότητα για στήριξη, φιλία, χαρά και αποδοχή. Έχω βρει την πιο παρηγορητική και αδιανόητη δύναμη στους φίλους μου, που αυτοπροσδιορίζονται ως queer, κι έχω επιζήσει μετά από μερικές από τις πιο σκοτεινές στιγμές μου, χάρη σ’ αυτήν τη μικρή ομάδα ανθρώπων, που περιβάλλεται από – συναδέλφους χορευτές, καλλιτέχνες και δημιουργούς, οι οποίοι συνειδητοποιώ ότι ξεπερνούν τα εμπόδια που τους εμφανίζονται – με τους αγώνες τους για ελευθερία, τους αγώνες τους για ισότητα και τις προσευχές τους για αποδοχή.

Νομίζω ότι ο λόγος για τον οποίο συνδέομαι τόσο βαθιά μ’ αυτήν την κοινότητα είναι η τεράστια αγάπη μου για όποιον είναι ευγνώμων και παθιασμένος να ζει ως ο αληθινός εαυτός τους.

Νιώθω χαρά όταν βρίσκομαι με ανθρώπους που είναι περήφανοι για την ατομικότητα, την αυθεντικότητα και τη δημιουργικότητά τους. Φορούσα piercings, όταν η κοινωνία μου έλεγε να είμαι ένα φρέσκο πρόσωπο. Φίλησα κορίτσια, όταν οι συνεργάτες μου με συμβούλευαν να μην το κάνω για να μη δυσαρεστηθούν οι φανς μου. Βοήθησα να στραφεί η προσοχή στις ομόφυλες σχέσεις, στις διατροφικές διαταραχές και στις φοβίες όταν όλα αυτά ήταν ακόμη, σε γενικές γραμμές, ταμπού. Αυτό που συνειδητοποιώ είναι ότι δε θα είχα τη δύναμη να είμαι εδώ που είμαι σήμερα, χωρίς την αποδοχή από εκείνους που, όπως και εγώ, χαρακτηρίζονταν ως οι «άλλοι» .

Κι ενώ αυτές οι κοινωνικές σχέσεις με ικανοποιούν και εκπληρώνουν τις προσδοκίες μου, δε μπορώ παρά να αναγνωρίσω τον αγώνα τους στο ότι είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα. Οι ακτιβιστές της πρώτης γραμμής για την αλλαγή έχουν δημιουργήσει έναν κόσμο για να μπορούν να ευδοκιμήσουν, επίσης, κι οι άλλοι φίλοι μας. Αυτά τα βήματα προς τα εμπρός δε θα ήταν πραγματικά δυνατά χωρίς την επιμονή της εκστρατείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αναγνωρίζω ότι υπάρχουν ακόμα πολλά εμπόδια μπροστά μας, αλλά να συνειδητοποιήσουμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει κι ότι η φωνή μου κι η παρουσία μου έχουν συμβάλλει στον αντίκτυπο του σήμερα πολύ περισσότερο απ’ ό, τι μπορούν να εκφράσουν τα λόγια. Η αναγνώριση αυτή από το @HRCLosAngeles – τους ηγέτες που αγωνίζονται για την ισότητα – είναι τεράστια τιμή, που δέχομαι με μεγάλη ευγνωμοσύνη. Δυστυχώς, δεν είμαι σε θέση να παρευρεθώ προσωπικά απόψε, αλλά ανυπομονώ να συνεχίσω να υποστηρίζω, για και με το HRC.

Καθώς σκέφτομαι τι σημαίνει αυτή η τιμή του HRC, απλώνω το χέρι μου σε κάθε ηρωίδα και ήρωα που με βοήθησε καθ ‘όλη τη διάρκεια των αγώνων και της ανάπτυξής τους. Διότι κάθε φορά που ανέβαινα, ήμουν ενεργοποιημένη με την ικανότητα να δημιουργήσω μουσική που δίνει πίσω στον κόσμο. Αυτός ο κύκλος αγάπης και φιλίας είναι αυτό που θα με εμπνεύσει να συνεχίσω να κάνω μουσική για σας – και αυτή είναι μια υπόσχεση.” 




Δες και αυτό!