Ομοφοβικό bullying καθηγητών σε βάρος 14χρονου μαθητή

28/03/2019
από

Μητέρα ζητά την απόλυση δύο καθηγητών για το ομοφοβικό bullying, που άσκησαν στον 14χρονο γιο της, επειδή πίστευαν ότι είναι gay, κάνοντας κακοποιητικά «αστεία» και σχόλια μπροστά σε όλην την τάξη.

Η Jean Mott, η μητέρα του παιδιού, κατέρρευσε, όταν ο 14χρονος γιος της επέστρεψε με κλάματα από το σχολείο του (Shiloh Middle School) και της είπε ότι δύο καθηγητές του έκαναν bullying μπροστά στους συνομηλίκους του.

Το παιδί είχε απουσιάσει από το σχολείο και ήταν η πρώτη μέρα που επέστρεφε στο σχολείο, οπότε ένας από τους καθηγητές του θεώρησε καλό να του πει επανειλημμένως: “Το αγόρι σου σε απατούσε όσο έλειπες. Ω, εσείς οι δύο κάνετε ένα πολύ ωραίο ζευγάρι.”

Η μητέρα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό WSB της Ατλάντα ότι ένας άλλος καθηγητής κατηγόρησε τον γιο της ότι κυνηγάει τα αγόρια γύρω γύρω στο σχολείο.

Οι συμμαθητές του παιιδού της άκουσαν τα σχόλια κι άρχισαν να το πείραγμα και το bullying κλιμακώθηκε.

Μετά από έρευνα, οι δύο εκπαιδευτικοί θεωρήθηκε ότι έκαναν απλά κάποια ανάρμοστα σχόλια κι ως εκ τούτου η ποινή που τους επιβλήθηκε ήταν να αποβληθούν για δύο μέρες από την εργασία τους: “Και οι δύο ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα σχόλια των καθηγητών ήταν ανάρμοστα. Ως αποτέλεσμα, επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή σε βάρος και των δύο.” 

Αν καταλάβαμε καλά, δηλαδή, οι καθηγητές, με όλην την ισχύ που τους αναλογεί μέσα στην σχολική τάξη, ξεκίνησαν λεκτική και ψυχολογική κακοποίηση σε βάρος ενός παιδιού, μπροστά σε όλη την τάξη, νομιμοποίησαν το bullying και γι’ αυτές τους τις αντιπαιδαγωγικές και αντιδεοντολογικές πράξεις έφαγαν απλά διήμερη αποβολή, γιατί οι ερευνητές έκριναν ότι όλα τα παραπάνω ήταν απλώς “ανάρμοστα σχόλια” .

Φυσικά, η μητέρα πιστεύει ότι πρέπει να απολυθούν γι’ αυτές τους τις ενέργειες.

Μάλιστα, όταν ήρθε η ίδια αντιμέτωπη μαζί τους, της ζήτησαν συγγνώμη κι όταν εκέινη ρώτησε γιατί το έκαναν αυτό δεν είχαν να της δώσουν καμία απάντηση.

Η μητέρα είπε ακόμη ότι: “Δε μπορώ να επιτρέψω αυτοί οι δύο καθηγητές θα βγουν εκεί έξω και θα κάνουν το ίδιο πράγμα σε κάποιο άλλο παιδί. Ξεκίνησαν τον εκφοβισμό. Ως αποτέλεσμα, ο γιος μου έχει υποστεί bullying και από τους συνομηλίκους του και είναι κάτι που δε θα ξεπεράσει ποτέ.” 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!