Το Facebook θα κατεβάζει αμέσως το ρατσιστικό περιεχόμενο στις ΗΠΑ

28/03/2019
από

Το Facebook, καθώς κι άλλα social media, όπως έιναι το Twitter και το YouTube, αποφάσισαν να κατεβάζουν και να αποκλείουν ναζιστικό και ρατσιστικό στις ΗΠΑ, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Με σχετική ανακοίνωση το Facebook αποφάσισε να παράξει τη ρητορική μίσους στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι τα ναζιστικά και ρατσιστικά posts συνδέονται με οργανώσεις που προωθούν το μίσος. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως απάντηση στην έντονη πίεση που δέχεται από τις αλλεπάλληλες αναφορές χρηστών.

Οι πιέσεις αυτές εντάθηκαν ακόμη περισσότερο, μετά από την πρόσφατη επίθεση της Νέας Ζηλανδίας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι, με ζωντανή αναμετάδοση μέσω του Facebook. Μάλιστα, το βίντεο αυτό έγινε share πάνω από ενάμιση εκατομμύριο φορές.

Ακόμη, από την πλευρά του Facebook αναφέρθηκε ότι χρήστες που αναζητούν περιεχόμενο σχετικό με τη «λευκή υπεροχή» θα παραπέμπονται στη σελίδα της Life After Hate, η οποία είναι μία οργάνωση, που βοηθά τον κόσμο να απεμπλακεί από φορείς και οργανώσεις, που στηρίζουν το μίσος.

Μεταξύ των όρων της κοινότητας του Facebook αναφέρεται κι η αιτιολόγηση της υιοθέτησης αυτής της πολιτικής:

Σε μια προσπάθεια πρόληψης και παρεμπόδισης των βίαιων πράξεων στον πραγματικό κόσμο, δεν επιτρέπουμε σε καμία οργάνωση και σε κανένα άτομο που έχει εμπλακεί σε οποιαδήποτε από τα παρακάτω να έχει παρουσία στο Facebook:
Τρομοκρατικές ενέργειες
Οργανωμένο μίσος
Μαζικές ή κατά συρροή δολοφονίες
Σωματεμπορία
Οργανωμένη βία ή εγκληματική δράση

Επίσης, αφαιρούμε το περιεχόμενο που υποστηρίζει ή εκθειάζει τις ομάδες, τους επικεφαλής ή τα άτομα που έχουν εμπλακεί σε τέτοιου είδους δραστηριότητες.” 




Δες και αυτό!