Στο πλατό της εκπομπής “Μετά τα μεσάνυχτα” βρέθηκε ο Αναστάσιος Ζαρίφης, o τρανς άνδρας που διεκδικεί τη θέση του δημοτικού συμβούλου στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στα στάδια της συνειδητοποίησής του, τις σκέψεις και τους φόβους που είχε για το πώς θα το πει στην οικογένειά του, αλλά και το πόσο υποστηρικτικοί στάθηκαν οι γονείς και ο αδελφός του στην απόφασή του.

https://youtu.be/TwTs5-VYBJs

https://youtu.be/uf3f6ZUN7hg

Παράλληλα, περιέγραψε τη συγκινητική κίνηση του πατέρα του να συστήσει τον γιο του στο κοινωνικό τους περιβάλλον και εξομολογήθηκε τα συναισθήματά του κάθε φορά που έκανε ένα βήμα πιο κοντά στην αλήθεια του.

Διαβάστε επίσης

Αγαπητοί δημοσιογράφοι, ένας τρανς άνδρας είναι ένας άνδρας και τέλος

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!