Γιατί η δυνατότερη των Avenger πρέπει να είναι λεσβία;

26/03/2019
από

Ο πρόεδρος της Marvel Studios, Kevin Feige, έχει κάνει ξεκάθαρο, ότι το προοδευτικό storytelling κι η συμπεριληπτικότητα θα καλύπτουν μεγάλο κομμάτι του Marvel Cinematic Universe στο Infinity Saga.

Κάτι έχουμε δει μέχρι τώρα, από τα “Wakanda Forever” στο Black Panther, που αγαπήθηκε παγκοσμίως, καθώς και από τα φεμινιστικά μηνύματα, που έχουν ήδη κατακλύσει τα social media, για την ταινία Captain Marvel.

Βέβαια, η ταινία Captain Marvel, με πρωταγωνίστρια τη Brie Larson, ανοίγει τον δρόμο στην εταιρία, αν το θελήσει… να κάνει μία πιο ξεκάθαρη δήλωση υπέρ της ποικιλομορφίας, με την επιλογή μίας LGBT χαρακτήρα σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Γιατί η δυνατότερη των Avenger, εκείνη που διαγράφει μία νέα εποχή στις ταινίες της Marvel, να μην είναι λεσβία;

Οι φανς ήδη έχουν εντοπίσει κρυμμένα μυστικά, που πιστεύουν, κατά τη γνώμη τους, ότι “οδηγούν” στην απάντηση για τον σεξουαλικό προσανατολισμό της Carol. Μεταξύ άλλων σκέψεων αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον προς κάποιον άνδρα στην ταινία και ότι πάντα εμφανίζεται με σκοπό να πατάξει την πατριαρχεία είτε βρίσκεται στη Γη είτε στον πλανήτη Hala.

Κάποιες/οι μάλιστα θεωρούν ότι υπήρχε κάτι παραπάνω από έναν απλό θαυμασμό μεταξύ της ίδιας και της Annette Bening’s Mar-Vell, ή μεταξύ της ίδιας και της καλύτερής της φίλης, Maria Rambeau.

Από το after credits της ταινίας Avengers: Endgame καταλαβαίνουμε ότι η Captain Marvel μπορεί πολύ εύκολα να γίνει η πιο δημοφιλής ηρωίδα του Marvel Cinematic Universe, μιας κι είναι η πιο ισχυρή.

Εκτός από τη συγκλονιστική πλοκή της ταινίας, όπου η Captain Marvel θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο να ηττηθεί επιτέλους ο Thanos, η ταινία πλησιάζει στο box office την αξία του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, κι αυτό, παρά την επιθετική καμπάνια των φανς του κόμικ, που προμήνυε την αποτυχία της.

Το γενικό κοινό έχει αγκαλιάσει το προοδευτικό ύφος της ηρωίδας και ό,τι αντιπροσωπεύει η ίδια, εμπνέοντας τα κορίτσια και τις γυναίκες σε όλον τον κόσμο.

Κάνοντάς την queer, η Marvel θα έφερνε στο προσκήνιο, σε παγκόμσια κλίμακα, τα gay δικαιώματα. Παρουσιάζοντας την Carol Danvers ως φεμινίστρια, ως μια ισχυρή γυναίκα και ως μία ηρωίδα με άθραυστη θέληση, που απλά θα συνέβαινε να είναι και μία εκπρόσωπος της LGBT κοινότητας, θα κατάφερνε να συμβάλει στη διαμόρφωση του μέλλοντος του Marvel Cinematic Universe γύρω από αυτά τα ζητήματα αυτός με έναν αξιοθαύμαστο τρόπο.

Όχι μόνο μία τέτοια αποκάλυψη, ταιριάζει με τον χαρακτήρα της Carol Danvers, αλλά θα ήταν μια αξιοσημείωτη στιγμή έμπνευσης για τα έφηβα και ενήλικα άτομα, που αισθάνονται ότι υποεκπροσωπούνται ως “οι άλλοι” παγκοσμίως.

Το Marvel Cinematic Universe ως brand είναι αρκετά ισχυρό, ώστε να μπορεί να κάνει μια τέτοια την κίνηση. Το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει, με την αναζήτηση ενός gay lead για το Eternals, όμως η αποκάλυψη της Captain Marvel ως queer θα είχε ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Θα φανεί, ότι η Marvel Studios είναι πραγματικά και αυθεντικά άγρυπνη σύμμαχος δίνοντάς μας τη μεγαλύτερη σούπερ ηρωίδα, που θα μπορούσαμε ποτέ να ζητήσουμε!

Η ομώνυμη ταινία έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 7 Μαρτίου του 2019, σε σκηνοθεσία Anna Boden, Ryan Fleck, όπου πρωταγωνιστούν: Brie Larson, Jude Law, Samuel L. Jackson, Annette Bening, Ben Mendelsohn και Djimon Hounsou.

Με στοιχεία από το CBR Exclusives του Renaldo Matadeen

Δείτε το επικό τρέιλερ της 1ης ταινίας της Marvel με γυναίκα ηρωίδα




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!