Εντεκάχρονη ονειρεύεται να γίνει η πρώτη λεσβία Πρόεδρος των ΗΠΑ

22/03/2019
από

Η 11χρονη Έλλα Μπριγκς ορκίστηκε μόλις ως «κυβερνήτης παιδιών» (Kid Governor) του Κοννέκτικατ, μετά την εκλογή της από 6.400 μαθήτριες/τές που φοιτούν στην 5η τάξη του γυμνασίου από 87 σχολεία σε ολόκληρη την πολιτεία, που την εξέλεξαν ως εκπρόσωπό τους, σύμφωνα με την Connecticut Post.

Η «αγάπη είναι η αγάπη» ήταν το σύνθημα της εκστρατείας της. Κατά την εγκαινίαση της, η Μπριγκς δήλωσε ότι θέλει να γίνει η πρώτη λεσβία Πρόεδρος των ΗΠΑ. Δείχνοντας το πολύχρωμο παπιγιόν της δήλωσε: «Θα ξεκινήσω σημαντικές συνομιλίες με τις μαθήτριες και τους μαθητές και τις/τους ενήλικες σε όλη αυτή την Πολιτεία.»

«Θα μιλήσουμε για το τι σημαίνει να γίνεσαι αποδεκτό ως άτομο και να σεβόμαστε όλα τα άτομα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από εμάς που ανήκουμε στην LGBTQ κοινότητα» .

Δυστυχώς, οι γονείς ορισμένων μαθητριών/τών δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να παρακολουθήσουν την τελετή ορκωμοσία της, σύμφωνα με το Post. «Είμαι πολύ χαρούμενη που τα περισσότερα παιδιά από την τάξη μου ήρθαν» , είπε η Έλλα.

Coming out

Η Μπριγκς έκανε coming out στη μαμά της όταν ήταν σε διακοπές, σύμφωνα με την Connecticut Post, όταν είδε μια διαφήμιση με δύο γυναίκες κι ένα μωρό. «Είπα στη μαμά μου, μαμά, νομίζω ότι θέλω να κάνω κι εγώ αυτό όταν μεγαλώσω» . Η Μπριγκς είπε ότι ήξερε ότι της άρεσαν οι γυναίκες από τότε που ήταν τριών ή τεσσάρων ετών.

Στο νηπιαγωγείο αναγκάστηκε να καθίσει στην «καρέκλα των άτακτων παιδιών» , επειδή διαφώνησε με μία δασκάλα, όταν της επέβαλε ότι έπρεπε να βάλει φούστα στο gingerbread.
Ένας αναπληρωτής δάσκαλος κάποτε της είπε ότι δεν αρμόζει στο σχολείο να περιγραφεί τον εαυτό της ως λεσβία. «Πληγώθηκα πραγματικά» , είπε ο Μπριγκς. «Πήγα στο μπάνιο κι έκλαιγα» .

Τα παιδιά στην τάξη μετακίνησαν τα θρανία τους μακριά της όταν έμαθαν ότι ήταν λεσβία. Μερικά παιδιά της είπαν ότι οι γονείς τους τους είπαν ότι θα πήγαινε στην κόλαση. Αλλά, στο νέο της σχολείο της, το coming out της Μπριγκς καταχειροκροτήθηκε.

Έγινε ως εξής:
“Κάθε μέρα κάνουμε μια πρωινή συνάντηση και λέμε τους ημερήσιους στόχους μας: “Ο στόχος μου για την ημέρα είναι να κάνω coming out στην τάξη μου. Οπότε είμαι gay” , τότε όλοι άρχισαν να χειροκροτούν.” 




Δες και αυτό!