Ενάντια στην «ιδεολογία του φύλου» ο πρόεδρος της Βραζιλίας & οι ΗΠΑ

20/03/2019
από

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας δήλωσε ότι από κοινού, η Βραζιλία κι οι ΗΠΑ, αγωνίζονται ενάντια στην “ιδεολογίας του φύλου” . Ο Trump από δίπλα απλά κούνησε το κεφάλι καταφατικά.

Ο περιβόητος αντι-LGBT Πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, δήλωσε την Τρίτη (19 Μαρτίου) ότι ο ίδιος μαζί με τις ΗΠΑ προχωρούν «δίπλα-δίπλα» στις προσπάθειες να εξασφαλίσουν «παραδοσιακές οικογενειακές αξίες» και ότι θεωρεί τον εαυτό του «υπερήφανα ομοφοβικό» . Να μην ξεχνάμε ακόμη ότι στο παρελθόν ο ίδιος είχε δηλώσει ότι θα προτιμούσε να έχει έναν νεκρό γιο, παρά έναν ομοφυλόφιλο γιο.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Donald Trump, ο Bolsonaro είπε ότι στάθηκαν μαζί «ενάντια στην ιδεολογία των φύλων και στην πολιτική ορθότητα» . Ο Trump ξεκίνησε τη δική του ομιλία προς τους δημοσιογράφους, λέγοντας ότι ο ίδιος κι ο Bolsonaro έχουν «πολλές απόψεις παρόμοιες» . Ο Trump συνεχάρη τον Bolsonaro για τη νίκη του στις εκλογές και δήλωσε «ενθουσιασμένος» που θα τον φιλοξενήσει στον Λευκό Οίκο.

Οι LGBTI οργανώσεις προειδοποίησαν ότι ο Bolsonaro θα προωθήσει ένα νέο κύμα τρομοκρατίας για την LGBTI κοινότητα της Βραζιλίας.

Τον Ιανουάριο, ο μόνος ανοιχτά ομοφυλόφιλος πολιτικός της Βραζιλίας εγκατέλειψε τη χώρα: “Για το μέλλον αυτού του σκοπού” , είχε δηλώσει ο Jean Wyllys , “πρέπει να μείνω ζωντανός. Δε θέλω να γίνω μάρτυρας” απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δε σχεδίαζε να επιστρέψει στη Βραζιλία.




Δες και αυτό!