Εκατό θρησκευτικοί ηγέτες εναντιώνονται σε αντι-LGBTQ νομοθεσία

20/03/2019
από

Οι θρησκευτικοί ηγέτες του Τενεσί παίρνουν σαφή θέση κατά ενός νομοσχεδίου, επειδή θεωρούν ότι εισάγει διακρίσεις σε βάρος των LGBTQ ατόμων.

Περισσότεροι από εκατό κληρικοί από ολόκληρη την πολιτεία υπέγραψαν μια δήλωση, με την οποία αντιτίθενται σε έξι άρθρα ενός νομοσχεδίου και την κατέθεσαν στην Γενική Συνέλευση του Τενεσί.

“Ως ηγέτες θρησκευτικών κοινοτήτων αντιτιθέμεθα στους νόμους αυτής της Γενικής Συνέλευσης του Τενεσί, καθώς προάγουν τις διακρίσεις κι όχι τη δικαιοσύνη και καταστρέφουν την αξία των LGBTQ ανθρώπων, που ζουν στην πολιτεία μας και καλούμε τον κόσμο να πάρει θέση για βασική δικαιοσύνη” αναφέρει η δήλωση.

Η νομοθεσία αυτή επιδιώκει να επιτρέπεται στους φορείς που διαχειρίζονται τεκνοθεσίες να αρνούνται στα ομόφυλα ζευγάρια τη δυνατότητα τεκνοθεσίας για θρησκευτικούς λόγους. Ακόμη, επιδιώκεται η ενίσχυση του νόμου περί ασέλγειας, κάτι που προκαλεί ανησυχία.

Ο κληρικός Paul Purdue, από το Νάσβιλ, πρόσθεσε το όνομά του στον κατάλογο, επειδή ο Ιησούς καλεί τους Χριστιανούς να υπερασπιστούν εκείνους, που βρίσκονται στο περιθώριο και δήλωσε:

“Νομίζω ότι η ίση προστασία σύμφωνα με το νόμο είναι ένα είδος αρχής της δικαιοσύνης και πρέπει πάντα να τη σκεφτόμαστε” , ανέφερε ο Purdue, “Είναι σημαντικό να σηκωθούμε και να καλέσουμε τους ανθρώπους να δώσουν προσοχή σ’ αυτό και να πούμε ότι ο Θεός μας αγαπάει όλους” .

Η AllianceBernstein στηρίζει την LGBTQ κοινότητα για την καταπολέμηση αυτής της νομοθεσίας του Τενεσί.

Το Σχέδιο Ισότητας του Τενεσί (Tennessee Equality Project), το οποίο υποστηρίζει τα δικαιώματα των LGBT ανθρώπων, βοήθησε στο να οργανωθούν οι θρησκευτικοί ηγέτες και να υπογράψουν τη δήλωση.

Ο Chris Sanders, εκτελεστικός διευθυντής του Tennessee Equality Project, δήλωσε σε ένα δελτίο ειδήσεων, ότι και τα έξι άρθρα του νομοσχεδίου «απειλούν την αξιοπρέπεια των LGBT ανθρώπων» και υπογράμμισε ότι κάθε νομοσχέδιο χρηματοδοτείται από δημοκρατικούς νομοθέτες.

«Τα έξι αυτά άρθρα επιτίθενται στους γάμους μας, στην ικανότητά μας να σχηματίζουμε οικογένειες, να υπάρχουμε σε δημόσιους χώρους και υπονομεύουν ακόμη και την δυνατότητά μας να υποστηρίζουμε τους δικούς μας εκπροσώπους για την προστασία από τις διακρίσεις» δήλωσε ο Sanders.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!