Η συντηρητικότητα του Tumblr κόστισε 150 εκατομμύρια προβολές

15/03/2019
από

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Tumblr αποφάσισε να απαγορεύσει κάθε ακατάλληλο περιεχόμενο από την πλατφόρμα του. Από τον Φεβρουάριο, το συνολικό ποσό των μηνιαίων προβολών των σελίδων του Tumblr μειώθηκε από 521 σε 370 εκατομμύρια.

Το Tumblr πήρε την αμφιλεγόμενη αυτή απόφαση, όταν η Apple απαγόρευσε την εφαρμογή του στο App Store, εξαιτίας του ανεξέλεγκτου περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας. Αντί όμως να στοχεύσει τους συγκεκριμένους χρήστες το Tumblr επέλεξε να απαγορεύσει όλα τα ακατάλληλα περιεχόμενα, για να ανακτήσει πιο άμεσα την πρόσβαση στο App Store. Κι αυτή η απόφαση του κόστισε το 29% της κυκλοφορίας του.

Για πολλά LGBTQ άτομα, το Tumblr ήταν η πρώτη είσοδος στην queer σεξουαλικότητα, όπου μπορούσε το άτομο να αρχίσει να καταλαβαίνει τον εαυτό του και τι είναι αυτό που του αρέσει. Μεταξύ των περιεχομένων, που θεωρήθηκαν ακατάλληλα είναι το RuPaul’s Drag Race και τα gay memes.

“Το μπλοκάρισμα του Tumblr στο “ακατάλληλο” περιεχόμενο θα επηρεάσει τα queer και τρανς άτομα που το χρησιμοποιούν, αποκλείοντας ζωτικής σημασίας κοινωνικές συνιστώσες από μια κοινότητα που συνδέεται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τη σεξουαλική επιθυμία” , δήλωσε η non-binary καλλιτέχνιδα Courtney Trouble στο PinkNews.

“Χωρίς social media που να επιτρέπουν αυτό το είδος εξερεύνησης, χάνουμε πολλά” .

Αυτό το μπλοκάρισμα δεν έχει απώλειες μόνο για τα LGBTQ άτομα, αλλά είναι τεράστια απώλεια για το σύνολο της κοινότητας του Tumblr.




Δες και αυτό!