«Σαβουάρ βιβρ» μια παράσταση για τους κανόνες της ζωής

05/03/2019
από

Το «Σαβουάρ βιβρ» είναι μια παράσταση για τους κανόνες της ζωής εμπνευσμένο από το θεατρικό έργο «Οι κανόνες του σαβουάρ βιβρ στη σύγχρονη κοινωνία» του Jean-Luc Lagarce.

Ένας άντρας και μία γυναίκα παραδίδουν ένα μάθημα κανόνων καλής συμπεριφοράς για κάθε κοινωνική περίσταση που σταδιακά τούς παρασύρει σε ένα ντελίριο ενθουσιασμού και πανικού και οδηγεί σε μια σειρά αποκαλύψεων για όσα κρύβονται κάτω από τους καλά οργανωμένους εαυτούς τους.

Συντελεστές

Μετάφραση: Κώστας Κατσουλάρης
Σύλληψη-Δραματουργία-Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ροκαδάκη
Ερμηνεία: Χριστίνα Ροκαδάκη, Ιάσων Bitter
Επιμέλεια Κίνησης: Νίκος Καλύβας
Σκηνικά – Κοστούμια: Βασιλική Σουρρή
Πρωτότυπη Μουσική: Βαγγέλης Μακρυγιάννης
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας
Φωτογραφίες: Ευτυχία Φρατζεσκάκη
εκδόσεις Άγρα (2015)

Ένα ζευγάρι, με όλη την κοσμική γνώση στα χέρια του, μάς περιγράφει ένα εγγυημένο σχέδιο για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται κανείς από την ώρα της γέννησής του και σε κάθε μεγάλη ή μικρή στιγμή της ζωής, έτσι ώστε να μην αφήσει τους φόβους του να τον κυριεύσουν, πράγμα καταστροφικό για τον ίδιο και τους γύρω του.

Είναι, όμως, ικανό ένα πρωτόκολλο κανόνων κι εθιμοτυπιών να μας διαφυλάξει από τις δυσκολίες της ζωής; Μπορούν όλες αυτές οι τελετουργίες που διέπουν την κοινωνική μας ζωή να μας προστατεύσουν από τις αγωνίες μας ή μήπως αποτελούν ένα εύρημα διαφυγής από ό,τι μας φέρνει σε πραγματική αμηχανία; Μέσα από την επιλογή έντονης φόρμας και την εναλλαγή ρόλων και διαθέσεων, ένας άντρας και μια γυναίκα παραδίδουν ένα ανορθόδοξο μάθημα ευπρέπειας που καταλήγει σε μία σειρά αποκαλύψεων για την ανεξέλεγκτη φύση που όλοι κρύβουμε.

Μία ιστορία για την αγωνιώδη προσπάθεια του ανθρώπου να τιθασεύσει το τέρας εντός του και να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία το μυστήριο της ζωής και του θανάτου.

INFO

«Σαβουάρ βιβρ»

Παραστάσεις: 15, 16, 22 & 23 Μαρτίου στις 21:00
Διάρκεια: 60 λεπτά

Βρυσάκι
Βρυσακίου 17, Πλάκα
κρατήσεις στο 2103210179
Δες και αυτό!