Το ομοφοβικό δηλητήριο σε λεσβιακό ζευγάρι & η επική αντίδραση των γειτόνων

25/02/2019
από

Η πολύχρωμη σημαία κυμάτισε σε πολλά σημεία της πόλης Χαλ, για το λεσβιακό ζευγάρι, που άγνωστοι ομοφοβικοί χαρακτήρισαν «ανήθικο και λάθος» .

Η τοπική κοινότητα του Χαλ, μίας πόλης της Αγγλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ανατολικό Γιόρκσαϊρ, αγκάλιασε ένα ζευγάρι λεσβιών, μετά από μία ανώνυμη ομοφοβική επιστολή, που δέχτηκε το ζευγάρι, που τις χαρακτήριζε “ανήθικες και λάθος” που ανατρέφουν το παιδί τους μαζί.


Οι γείτονες της Στεφάνια και της Βίκκι όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός αντέδρασαν αμέσως! Τοποθέτησαν σημαίες του ουράνιου τόξου, πέταξαν κροτίδες και έγραψαν κι έστειλαν υποστηρικτικά μηνύματα, όταν έμαθαν για την κακοποιητική επιστολή σε βάρος των δύο γυναικών, την προηγούμενη Παρασκευή (22 Φεβρουαρίου).

Το ομοφοβικό μήνυμα έγραφε το εξής: “Εμείς, οι κάτοικοι, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τα ομόφυλα ζευγάρια, που ζουν στην περιοχή μας. Ειδικά, όταν μεγαλώνουν ένα παιδί. Είναι ανήθικο και λάθος. Σας προτείνουμε να μετακομίσετε σε μια πιο κατάλληλη περιοχή της πόλης.” 

Το ζευγάρι ζει στα περίχωρα της πόλης εδώ και έξι χρόνια κι η κόρη τους είναι μόλις 18 μηνών.

Οι κάτοικοι του Χαλ έδωσαν άμεσα και δυνατά την απάντηση που χρειαζόταν, υποστηρίζοντας τις δύο γυναίκες, ως ζευγάρι, ως μητέρες και ως γειτόνισσές τους.

Στα παράθυρα της γειτονιάς έγραψαν μηνύματα όπως: “Το άτομο που αγαπάς δε σε καθορίζει. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίσοι! Είμαστε μία gay οικογένεια.” 

Ένας κάτοικος δήλωσε στο BBC News: «Μακάρι να μπορούσα να βάλω περισσότερες σημαίες» , ενώ άλλος είπε: “Είμαστε απόλυτα αηδιασμένοι” , (αναφερόμενος στην επιστολή) προσθέτοντας ότι: “Δε θα μπορούσατε να επιθυμήσετε καλύτερες γειτόνισσες.”

Ένα άλλο άτομο είπε ακόμη: “Ζούμε στο 2019 και τα ομόφυλα ζευγάρια χρειάζεται να είναι σε θέση να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί και να ζουν τη ζωή τους με ορατότητα, ευτυχισμένα.”

Η τοπική ομάδα ράγκμπι του Χαλ, με το όνομα Kingston Rovers, προσκάλεσε το ζευγάρι να παρελάσει στην έναρξη του αγώνα εναντίον της Salford Red Devils, το ίδιο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου κι εκείνες δέχτηκαν.

Κι όταν η Στεφάνια κι η Βίκκι πάτησαν στο γήπεδο, ο εκφωνητής είπε:

“Όλα τα άτομα καλωσορίζονται στην οικογένεια της τοπικής μας ομάδας, στην οικογένεια της Kingston Rovers από το Χαλ, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και φυλής.” 

Εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος του Χαμπερσάιτ δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του τοπικού καναλιού του Χαλ:

“Λάβαμε μία αναφορά από κακοήθεις επικοινωνίες στην λεωφόρο Τσέσνατ του Χαλ σήμερα, 22 Φεβρουαρίου. Η αναφορά είχε να κάνει με μία επιστολή, που περιείχε μοχθηρό περιεχόμενο και κάποιος την έριξε κάτω από την πόρτα ενός σπιτιού κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας αναστάτωση στις παραλήπτριες. Μιλήσαμε με τα άτομα που μένουν εκεί, για να τους προσφερθεί συμβουλευτική και στήριξη.” 




Δες και αυτό!