Μια συνέντευξη τύπου για την ομοφοβική συμπεριφορά των δικαστικών λειτουργών στην υπόθεση του Γιώργου Καρκά

22/02/2019

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε εχτές στο θέατρο Ριάλτο με θέμα την ακραία ομοφοβική συμπεριφορά των δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται την υπόθεση του Γιώργου Καρκά.

Στη εκδήλωση μίλησαν, εκτός από τους γονείς του ηθοποιού, ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, ο ηθοποιός Πάνος Σταθακόπουλος, οι δικηγόροι του Καρκά Αλέξανδρος Παπατσώρης και Γιώργος Ράπτης, ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου και ο δημοσιογράφος-ακτιβιστής Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Ο συμπολίτης μας Γιώργος Καρκάς, βρίσκεται για 3 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από ακραία ομοφοβική παραγγελία δικαστικών λειτουργών.

Με την κατηγορία του βιασμού και της κατοχής (μικροποσότητας) ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση ο ΓΚ βρίσκεται στη φυλακή από 16/11/2018 με δικαστική παραγγελία και του έχουν αρνηθεί τη διακοπή της κράτησης του στην αίτηση που υπέβαλε στις 06/12/2018 και στις 27/12/2018, απόρριψη με το σκεπτικό ”σοβαρών ενδείξεων ενοχής του κατηγορούμενου για κακούργημα αλλά και για να αποτραπεί ο κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων ”

Ο ΓΚ παρήγγειλε ταξί από γνωστή εταιρεία, και έκανε μια διαδρομή δυο μισή περίπου ωρών με στάσεις για γεύμα, αγορά ρούχων, και σεξουαλικών βοηθημάτων αλλά και βόλτα στο πάρκο (λόγω της καθυστέρησης του ραντεβού του ΓΚ που προέκυψε ενώ ήταν στη διαδρομή) για τις οποίες ο οδηγός Θωμάς Χαρίτος δεν είχε καμία αντίρρηση.

Ο βιασμός δεν προκύπτει από την εξέταση DNA ή από την τοξικολογική, αλλά προκύπτει από την κατάθεση του οδηγού την επομένη της διαδρομής.

Ο μιντιακός κανιβαλισμός και η κόλαση της κοινωνικής διαπόμπευσης

Οι προαναφερόμενες εξετάσεις έγιναν και δεν έδειξαν τίποτε ύποπτο για κανένα από τα δύο πρόσωπα ή για τα ερωτικά βοηθήματα.

Η ιατρική περιγραφή της κατάστασης της εξωτερικής επιφάνειας του πρωκτού του οδηγού ταξί θα μπορούσε να προκύψει οποιαδήποτε ώρα μέχρι την κατάθεση του στο Αστυνομικό Τμήμα που έγινε την επομένη του συμβάντος και ο λόγος θα μπορούσε να είναι , δυο αλλεπάλληλες κενώσεις του εντέρου.

Η ακραία ομοφοβική συμπεριφορά των δικαστικών λειτουργών προκύπτει από το χειρισμό του λόγου κατά την περιγραφή του περιστατικού και ιδίως στις φράσεις 1) ”Το ακραίο και παρεκκλινον της συμπεριφοράς του ” αναφερόμενο στην κατοχή ερωτικών βοηθημάτων, που δικαιολογεί τις τερατώδεις υπερβολές στην περιγραφή των δήθεν συμβάντων και 2) ”Για ποιό λόγο οδήγησε τον παθόντα σε σημείο οπού λαμβάνουν χώρα ερωτικές συνευρέσεις ομοφυλόφιλων ατόμων ” , διερωτάται ο δικαστικός λειτουργός(!)ξεχνώντας πως οι ομοφυλόφιλοι πολίτες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και πως από το 1951 η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα είναι νόμιμη.

”Για ποιο λόγο έπιασε ο κατηγορούμενος το λαιμό του παθόντος ;; (Προφανώς επαλείφοντάς τον εκ νέου με την ουσία) ” , προσθέτει ο αδέκαστος δικαστικός λειτουργός αναφερόμενος στο υγρό popper…

Χωρίς ουσιαστικές αποδείξεις και με μεγάλη δόση ρατσιστικής φαντασίας ο δικαστικός λειτουργός εκδηλώνει το σύμπλεγμά του σε έναν πολίτη της Ελληνικής Δημοκρατίας και αποφασίζει πως ” προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορούμενου για βιασμό ”, με την συμπλήρωση πως ”εαν αφεθεί είναι πολύ πιθανόν να διαπράξει νέο έγκλημα”, σαν εκείνο που δεν έχει αποδειχθεί πως διέπραξε.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα συνηθισμένο φαινόμενο ομοφοβίας και τερατώδους υπερβολής που χαρακτηρίζει το ρατσισμό και τις εκφράσεις του από ένα δικαστικό λειτουργό.

Ελληνικές και Διεθνείς Οργανώσεις Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και ομάδες ανθρώπων, δημοκράτες και δημοκράτισσες , δεν θα επιτρέψουμε, στα 2019 μχ στην Ελληνική Δημοκρατία, στην Ευρωπαική Ενωση, δικαστικοί λειτουργοί να ενεργούν υπό την επήρεια ομοφοβικού ρατσισμού στην επιτέλεση του έργου της Δικαιοσύνης.

Ζητούμε τον πειθαρχικό έλεγχο των δικαστικών λειτουργών που εμφορούνται από ρατσισμό και την αποφυλάκιση του ΓΚ προκειμένου να έχει μια δίκαιη δίκη.

Σπύρος Μπιμπίλας – Ηθοποιός πρόεδρος ΤΑΣΕΗ
Αντώνης Καρκάς – Επιχειρηματίας (πατέρας Γιώργου Καρκά)
Γρηγόρης Βαλλιανάτος – Δημοσιογράφος
Γιώργος Ράπτης – Δικηγόρος
Αλέξανδρος Παπατσώρης – Δικηγόρος
Αννα Φόνσου – Ηθοποιός
Μάνια Παπαδημητρίου – Ηθοποιός, Πρωην βουλευτής.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!