Εντεκάχρονη λεσβία μαθήτρια ξυλοκοπήθηκε στο σχολείο της στο Νέο Μεξικό

15/02/2019
από

Μία λεσβία μαθήτρια, ηλικίας 11 ετών, δέχτηκε επίθεση στο σχολείο της, μετά από μήνες ομοφοβικού εκφοβισμού, στο Νέο Μεξικό.

Άγνωστος μαθητής φαίνεται να χτυπά τη μικρή Savannah Tirre στο Zia Middle School σε βίντεο, από τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό, την Παρασκευή (7 Φεβρουαρίου), σύμφωνα με το Las Cruces Sun-News.

Η Chelsea Tirre, η μητέρα της μαθήτριας, δήλωσε στο Las Cruces Sun-News ότι το παιδί της είχε υποστεί bullying από τον Οκτώβριο, όταν είχε κάνει coming out ως λεσβία.
Η μητέρα ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία και ένας μαθητής από το σχολείο διερευνάται, σύμφωνα με όσα αναφέρει το LGBTQ Nation.

Το βίντεο δείχνει έναν μαθητήνα χτυπά το εντακάχρονο κορίτσι, ενώ είναι πεσμένο στο έδαφος, τουλάχιστον έξι φορές. Σε ένα σημείο, η μικρή Tirre προσπαθεί να απομακρύνει τον δράστη χρησιμοποιώντας το πόδι της.

Οι πληροφορίες του Las Cruces Sun-News αναφέρουν ότι χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πόσταραν προσβλητικά σχόλια σχετικά με την Tirre ακόμη και μετά την κυκλοφορία του βίντεο στο Facebook.

Η Tirre επέστρεψε κανονικά στο σχολείο της τη Δευτέρα (11 Φεβρουαρίου) και συνοδεύεται, μεταξύ των τάξεων, από ένα μέλος του διδακτικού προσωπικού.

Η μαθήτρια είχε υποστεί σχολικό εκφοβισμό και στο παρελθόν στο σχολείο Picacho, έκανε μεταγραφή στο Zia Middle School, αλλά συνεχίζεται το ίδιο πράγμα και εκεί.

Η Chelsea Tirre δήλωσε στο Las Cruces Sun-News: «Απειλείται η ζωή της κόρης μου, επειδή είναι λεσβία» .

Ένας εκπρόσωπος των δημόσιων σχολείων της Λας Κρούσες δήλωσε στο Las Cruces Sun-News: “Ενώ δε μπορούμε να σχολιάσουμε θέματα που αφορούν συγκεκριμένους μαθητές, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη όλες τις αναφορές για εκφοβισμό και τις αντιμετωπίζουμε σύμφωνα με τις πολιτικές και τους κανονισμούς της περιφέρειας. Η ασφάλεια και η ευημερία όλων των φοιτητών είναι το κύριο μέλημά μας.” 

Αυτό είναι το βίντεο, όπου καταγράφηκε το περιστατικό:

https://www.youtube.com/watch?v=ys6ObRWe2OY




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!