Αναμένονται εκατομμύρια LGBTQ+ γονείς σύμφωνα με νέα έρευνα

12/02/2019
από

Η πραγματική ισότητα είναι εδώ.

Πολύ σύντομα, περισσότερα queer άτομα θα ξεκινούν τις δικές τους queer οικογένειες, όπου σύμφωνα με νέα έρευνα του Συμβουλίου Οικογενειακής Ισότητας, τα LGBTQ+ άτομα που είναι γεννημένα μεταξύ ’80-’90 είναι πολύ πιο πρόθυμα να κάνουν οικογένεια και παδιά απ’ ότι η προηγούμενη γενιά LGBTQ+ ατόμων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, που κυκλοφόρησαν αυτό το μήνα, δείχνουν ότι το 63% των LGBTQ+ ατόμων που γεννήθηκαν μεταξύ του ’80-’90 είτε πρόκειται να γίνουν γονείς για πρώτη φορά είτε σκέφονται να αποκτήσουν παιδιά, ενώ το 77% των LGBTQ ατόμων που γεννήθηκαν μεταξύ του ’80-’90 έχουν ήδη παιδί ή σχεδιάζουν να κάνουν ένα.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι τα χιλιάδες LGBTQ+ άτομα που σκέφτονται να αποκτήσουν οικογένεια χρησιμοποιούν μια ποικιλία μεθόδων για να συλλάβουν σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Μεταξύ των LGBTQ+ ατόμων που είχαν ήδη παιδιά, το 73% τα απέκτησε μέσω της σεξουαλικής επαφής, είτε ως μέρος μιας προηγούμενης ετεροφυλοφιλικής σχέσης, είτε σε σχέση με το άλλο φύλο, όπου ένας ή και οι δύο ήταν bi. Για τους LGBTQ+ ανθρώπους που σκέπτονται να αποκτήσουν παιδιά στο μέλλον, μόνο το 37% σκέφτεται τη σεξουαλική επαφή. Το υπόλοιπο 63% σκέπτεται να χρησιμοποιήσει την τεχνική γονιμοποίηση, ή την αναδοχή και την τεκνοθεσία.

Η έρευνα προέβλεψε με βάση τα στοιχεία αυτά, ότι έως και 3,8 εκατομμύρια LGBTQ+ άτομα μπορεί να σκέφτονται να αποκτήσουν οικογένεια στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα χρόνια.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!