“Ο εκφοβισμός και η ρητορική του μίσους δολοφονούν”

07/02/2019

Το απαράδεκτο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» με στόχο τον Παύλο Γερουλάνο καταδίκασε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Να θυμίσουμε ότι και οι δύο άνδρες διεκδικούν τον δήμο της Αθήνας ως υποψήφιοι δήμαρχοι.

Με ανάρτησή του στο Facebook, o Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε:

“Η επίθεση που δέχτηκε ο κ. Παύλος Γερουλάνος, από ένα έντυπο που φημίζεται για τον φασιστικό και ρατσιστικό του λόγο, αποτελεί πλήγμα για τη δημοκρατία και τη δημοσιογραφία.Να το πούμε ξανά και ξανά, λοιπόν, μέχρι να μην χρειάζεται πια: Ο εκφοβισμός και η ρητορική του μίσους δολοφονούν. Όσοι δεν παίρνουν θέση είναι κομμάτι του προβλήματος. Την ίδια στιγμή, το ισχυρότερο όπλο ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσφοβία και τον ρατσισμό είναι η ρήξη με την άγνοια, την προκατάληψη και τον φόβο.
Η θεσμική διεύρυνση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και το άνοιγμα μιας ατζέντας διεκδικήσεων με προμετωπίδα τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, οφείλουν να αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια σε κάθε προοδευτικό σχέδιο. Ο Δήμος της Αθήνας, ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας, μπορεί και πρέπει να είναι αρωγός σε αυτή τη μάχη. Για μια πόλη ανοιχτή, σε μια χώρα με ελευθερία και δημοκρατία για όλες και όλους.”

Στην εφημερίδα είχε απαντήσει κι ο Παύλος Γερουλάνος, τονίζοντας – μεταξύ άλλων – ότι “υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας που υποφέρουν από τον στιγματισμό με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Τέτοια δημοσιεύματα είναι ρατσιστικά και κηρύττουν το μίσος. Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει εισαγγελέας με ευαισθησίες;” .

Απάντηση Γερουλάνου για τον Γκλέτσο & τα ομοφοβικά σχόλια του “Μακελειό”

Το πρώτο ντιμπέιτ 

Κώστας Μπακογιάννης, Παύλος Γερουλάνος, Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Σοφιανός

Το βράδυ της Παρασκευής, έλαβε χώρα και το πρώτο debate των τεσσάρων υποψηφίων για τον δήμο της Αθήνας. Στα πλαίσια της συζήτησης ο Νάσος Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε και για το ζήτημα της ασφάλειας της Αθήνας, αναφερόμενος στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/videos/1153362874831042/

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!