Ομοφοβική επίθεση δέχτηκε ο ηθοποιός Τζάσι Σμόλετ στο Σικάγο

30/01/2019
από

Ο Τζάσι Σμόλετ, ένας εκ των πρωταγωνιστών της τηλεοπτικής σειράς του Fox “Empire” , δέχτηκε επίθεση στο Σικάγο, νωρίς το πρωί της 29ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με τους New York Times.

Δύο άτομα φώναζαν φυλετικές και ομοφοβικές κακοποιητικές εκφράσεις πλησιάζοντας τον Σμόλετ. Στη συνέχεια, οι επιτιθέμενοι άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο και να ρίχνουν πάνω του μια “άγνωστη χημική ουσία” . Έπειτα, ο ένας εκ των δύο του πέρασε ένα σχοινί γύρω από το λαιμό, σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας του Σικάγο, στην οποία αναφέρεται ακόμη ότι το περιστατικό είναι πιθανό να είναι “έγκλημα μίσους” .

Ο Σμόλετ έχει κάνει δημόσια coming out ως gay από το 2015.

“Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των αναφορών, παίρνουμε αυτήν την έρευνα πολύ στα σοβαρά και την αντιμετωπίζουμε, ως ένα πιθανό έγκλημα μίσους” , ανέφερε η αστυνομική δήλωση.

Οι Chicago Sun-Times, επικαλούμενοι έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, δήλωσαν ότι ο Σμόλετ πήγε σ’ ένα διαμέρισμα, αμέσως μετά την επίθεση, κι ο manager του κάλεσε την αστυνομία. Όταν οι αξιωματικοί έφτασαν εκεί, ένα “λεπτό, ελαφρύ σχοινί” ήταν ακόμα γύρω από το λαιμό του, σύμφωνα με την αναφορά των αξιωματικών.

Οι αξιωματικοί πρότειναν στον Σμόλετ να πάει στο νοσοκομείο για τα τραύματα, που είχε στο πρόσωπο και στο λαιμό του. Ο manager του τον συνόδευσε στο νοσοκομείο κι αργότερα του δόθηκε εξιτήριο.

Σε μια συνέντευξη που ακολούθησε αργότερα το πρωί, ο Σμόλετ ανέφερε στο The Sun-Times, ότι οι επιτιθέμενοι φώναζαν «αυτή είναι η χώρα MAGA» , μια αναφορά που παραπέμπει στο μόττο της εκστρατείας του Προέδρου Trump (Make America Great Again).




Δες και αυτό!