Οι 15 καλύτερες σκηνές queer σεξ στην ιστορία του κινηματογράφου

22/01/2019
από

Ας είμαστε ειλικρινείς. Η κατάσταση των σκηνών queer σεξ στις ταινίες είναι κάπως θλιβερή. Όχι μόνο οι queer και οι τρανς χαρακτήρες ενσαρκώνονται από straight και cis ηθοποιούς, αλλά επίσης είναι συχνά απόλυτα αποδεσμευμένοι από σεξουαλικές δραστηριότητες, kinky προτιμήσεις, προσωπικότητες, αληθινά σώματα, φυλετικές διαφοροποιήσεις και ένα σωρό άλλα πράγματα.

Για να είμαι ειλικρινής, η δημιουργία μιας τελικής λίστας των καλύτερων σκηνών queer σεξ στις ταινίες δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αφού οι επιλογές δεν είναι και πολλές – τουλάχιστον όχι αυτές που μπορούμε πραγματικά να παρακολουθήσουμε. Βλέπετε, στις «queer» ταινίες συμβαίνει πάντα αυτό το περίεργο, επιπόλαιο πράγμα, όπου το σεξ δεν περιλαμβάνεται στη σεξουαλική σκηνή *γκουχ* call me by your name *γκουχ* Τελοσπάντων, αρκετά με αυτές τις ταινίες. Ιδού οι καλύτερες σκηνές queer σεξ, στις οποίες οι δημιουργοί θυμήθηκαν να συμπεριλάβουν το σεξ.

15. Brokeback Mountain

Μια σκοτεινή τέντα και λίγο σάλιο ήταν όλα όσα χρειάστηκε αυτή η σκηνή για να δουλέψει, παρ’ όλα αυτά είναι μία από τις ελάχιστες σκηνές gay σεξ, που μπορεί να ονοματίσει ο καθένας. Το συμπεριλαμβάνω στη λίστα, γιατί το φιλμ ήταν κομμάτι μιας παλιρροϊκής αλλαγής, που διαμόρφωσε τον queer κινηματογράφο, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια, κατά τα άλλα, μέτρια ταινία. Επίσης, η σκηνή είναι εξαιρετικά καυτή και έχει αποτελέσει κρυφό βοήθημα αυτοϊκανοποίησης για εφήβους, που βρίσκονται στη ντουλάπα σε όλον τον κόσμο, με τη θέα και μόνο της πλαϊνής όψης του πισινού του Heath Ledger. Δε μπορώ βέβαια να εγκρίνω τη χρήση σάλιου ως λιπαντικό, αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα.


14. Weekend

Α ναι! Η ταινία που κάθε gay λάτρεψε στο ίντερνετ, αλλά κανείς δε θυμάται περί τίνος επρόκειτο ακριβώς, επειδή ήταν κάπως βαρετή. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης της σειράς “Looking” Andrew Haigh, πέτυχε τις σεξουαλικές σκηνές, συγκεκριμένα γι’ αυτήν την εκθαμβωτικά ρεαλιστική και ειλικρινή στιγμή μεταξύ δύο αντρών που συναντιούνται, ναι, σωστά καταλάβατε, μόνο για ένα σαββατοκύριακο. Η ταινία τελειώνει με μία από τις κορυφαίες σκηνές στοματικού σεξ στην queer ιστορία, που ξεκινάει με λίγο συναινετικό rough-housing.


13. Christopher and his kind

Αν και η ταινία δε φτάνει το βιβλίο ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι, η σκηνή σεξ είναι πραγματικά απολαυστική, γιατί είναι παιχνιδιάρικη και δείχνει πόσο διασκεδαστικό μπορεί να είναι το gay sex. O Matt Smith, ο οποίος ενσαρκώνει τον θρυλικό συγγραφέα Christopher Isherwood, το ζει τόσο έντονα που καταλήγουν να πέφτουν μερικές γλάστρες, ενώ φωνάζει «έτσι θα ήθελα να πεθάνω!» Κι εμείς το ίδιο, Matt.


12. Gia

Η «Gia» ήταν μια τόσο αναπολογητικά ερωτική ταινία, αν και για να είμαστε ειλικρινείς, πραγματικά καθετί που κάνει η Angelina Jolie μπορεί να θεωρηθεί ερωτικό. Οι σεξουαλικές σκηνές αυτής της ταινίας, ωστόσο, εκτυλίσσονται εκ του ασφαλούς, όμως ως αποτέλεσμα δύο ωρών και έξι λεπτών σεξουαλικής έντασης, θα έλεγα πως αξίζουν. Μία από τις αγαπημένες μου ακολουθείται από μια σκηνή, όπου η Jolie μπλέκεται σε ένα συρμάτινο φράχτη, η οποία είναι σχεδόν εξίσου καλή με την ίδια τη σκηνή σεξ.


11. Black Swan

Η χαρά και ο τρόμος του να βλέπεις αυτή τη σεξουαλική σκηνή ανάμεσα στη Mila Kunis και τη Natalie Portman σ’ αυτό το ψυχολογικό θρίλερ μπαλέτου είναι αξιόλογα και αξίζουν μια θέση σε αυτήν εδώ τη λίστα, κυρίως λόγω των σουρεαλιστικών, σκοτεινών στοιχείων της. Σε ένα συγκεκριμένο σημείο, η Mila σηκώνει το κεφάλι της καθώς κάνει στοματικό έρωτα στη Natalie, για να αποκαλυφθεί πως η ίδια είναι στην πραγματικότητα η Natalie, η οποία κάνει στοματικό στον εαυτό της. Στηρίζουμε την αυτοϊκανοποίηση!


10. Una Mujer Fntastica

Οι σκηνές σεξ με τρανς άτομα λείπουν σε μεγάλο βαθμό από τον κόσμο, όμως αυτό το Χιλιανό φιλμ με πρωταγωνίστρια τηDaniela Vega στο ρόλο μιας γυναίκας που προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο του εραστή της έχει μία από τις αγαπημένες μου. Η σχέση της με τον σύντροφό της, ο οποίος είναι μεγαλύτερος σε ηλικία από την ίδια, είναι τόσο ειλικρινής, όμορφη και τρυφερή – μία ήρεμη στιγμή πριν την καταιγίδα που αποτελεί αυτή η ταινία. Επιπλέον, η σκηνή ουσιαστικά είναι σεξ γενεθλίων, και ποιος δεν έχει αδυναμία σε ένα τέτοιο δώρο;


9. Y tu Mama También

Ένα ménage a trois, μετατρέπεται σε πολλά ménages a trois, που μετατρέπονται με τη σειρά τους σε ένα ménage a dos, σε αυτήν την κλασσική queer Μεξικανική ταινία που αποτυπώνει τη φιλία δύο ανδρών, η οποία εξελίσσεται σε κάτι περισσότερο. Ήλπιζα η σκηνή να προχωρήσει με διαφορετικό τρόπο, αλλά την πολύ αληθινή και όμορφη διστακτικότητα και ντροπή εκείνης της στιγμής θα τη θυμάμαι για πάντα.


8. God’s own country

Το «God’s own country», ή όπως προτιμώ να το αποκαλώ, το ρουμάνικο Brokeback Mountain, ήταν ένα από τα πιο αδικημένα φιλμ του 2018. Οι σκηνές σεξ είναι πολύ σέξι, αν και περιλαμβάνουν επίσης αρκετή αγριότητα, τοξική αρρενωπότητα και πολύ, πολύ λευκούς πισινούς. Η αγαπημένη μου σεξουαλική σκηνή διαδραματίζεται σε έναν αχυρώνα. Δεν ήξερα πως οι χημικές τουαλέτες είναι τόσο ερεθιστικές! (Πάλι σάλιο για λιπαντικό όμως; Γίνετε λίγο πρακτικοί!)


7. Jai tué ma mère

Αυτή η ταινία αποτελεί απόδειξη πως οι Καναδοί είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς στο πεδίο των ιδιαίτερων σεξουαλικών σκηνών. Σ’ αυτό το φιλμ του Xavier Dolan, η καθοριστική σεξουαλική σκηνή συμβαίνει, όταν δύο έφηβοι εραστές ζωγραφίζουν κάτι μαζί και σε μία εμμονική σκηνή με ροκ μουσική για σάουντρακ, κάνουν έρωτα στο καλυμμένο από εφημερίδες πάτωμα, λερώνοντας με μπογιά όλο τους το κορμί. Προσοχή στα τοξικά χημικά, παρακαλώ!


6. Carol

Αν και η συγκεκριμένη σκηνή διαρκεί πολύ λίγο για τα γούστα μου, θα έλεγα ότι η Cate Blanchett σφύζει από ερωτική ενέργεια σε όλη τη διάρκεια αυτής της ταινίας. Αλλά πέρα από αυτό, η Cate και η σύντροφός της στην ταινία Rooney Mara δημιουργούν πολύ ενδιαφέρουσες ισορροπίες ισχύος, και το κάνουν τόσο, μα τόσο αργά, που απλά γίνεται ακόμα πιο σέξι.


5. Disobedience

Η Rachel Weisz φτύνει μέσα στο στόμα της Rachel McAdams! Η Rachel Weisz φτύνει μέσα στο στόμα της Rachel McAdams! Πολλά πράγματα συμβαίνουν σ’ αυτό το σύγχρονο δράμα, που διηγείται την ιστορία δύο λεσβιών, που θεμελιώνουν την έλξη που υπάρχει μεταξύ τους, παρά τα εμπόδια, που θέτει η ορθόδοξη εβραϊκή κοινότητά τους. Αλλά πέρα από αυτό, η Rachel Weisz φτύνει μέσα στο στόμα της Rachel McAdams!


4. Tangerine

Σε μια σεξουαλική σκηνή που διαδραματίζεται ανήμερα τα Χριστούγεννα, παρακολουθούμε τη Mya Taylor ως μια τρανς σεξεργάτρια, που προσπαθεί να βγάλει μερικά χρήματα με τον φιλικό πελάτη της, έναν αξιαγάπητο Αμερικανό οδηγό ταξί. Αυτό που θα περίμενε κανείς να μετατραπεί σε μια κάπως συμβατική ανταλλαγή, μετατρέπεται σε κάτι διασκεδαστικό και όμορφο, όταν ο οδηγός πηγαίνει σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων. Βουτηγμένοι στο πολύχρωμο φως του σαπουνιού στα τζάμια του αυτοκινήτου, ο οδηγός κάνει στοματικό έρωτα στη Mya, ενώ εκείνη γυρνά τα μάτια της με ευχαρίστηση. Την καταλαβαίνουμε!


3. Moonlight

Συχνά ξεχνάμε πως ο αμοιβαίος αυνανισμός είναι πραγματικό σεξ. Αυτό όμως δε με απέτρεψε από το να συμπεριλάβω σ’ αυτήν τη λίστα το Moonlight, όπου εκτυλίσσεται μια τρυφερή και πολύτιμη σκηνή ανάμεσα σε δύο νεαρούς άνδρες σε ένα υγρό τοπίο στην παραλία, ενδυναμώνοντας μια συντροφική σχέση που θα επιβίωνε σε βάθος χρόνου.


2. The Handmaiden

Αν έχεις ήδη δει το «The Handmaiden» , ετοιμάσου να χωρίσεις τη ζωή σου σε δύο μέρη. Τη ζωή πριν να το δεις και τη ζωή αφού το δεις. Πέρα από το γεγονός ότι αυτό το κορεάτικο λεσβιακό ερωτικό θρίλερ εποχής (καλά ακούσατε, είπα λεσβιακό ερωτικό θρίλερ εποχής!) είναι μία εξαιρετική περίπτωση queer ταινίας κι οι σεξουαλικές σκηνές είναι από τις καλύτερες που έχω δει ποτέ στη μεγάλη οθόνη. Μία από εκείνες που ξεχωρίζουν, όμως, είναι η τελευταία που περιλαμβάνει – εντάξει, δε θα σας πω, αλλά ας πούμε απλά πως υπάρχει ένα σχοινί με μεγάλες μεταλλικές μουσικές μπάλες.


1. BPM

Εκτυλισσόμενο στη διάρκεια της κρίσης του AIDS στο Παρίσι, οι (ιδιαίτερα σέξι) ακτιβιστές που πρωτοστατούν σε αυτό το φιλμ, έχουν πραγματικά ικανοποιητικές σεξουαλικές ζωές, που περιγράφουν την αποδοχή του HIV χωρίς στίγμα, και συνδυάζουν το σεξ με ειλικρινείς απεικονίσεις του τι σημαίνει να είσαι ένα άτομο που ζει με τον ιό του AIDS εκείνη την εποχή. Υπάρχουν τόσες απίστευτες σεξουαλικές σκηνές, που δυσκολεύτηκα πολύ να επιλέξω μόνο μία, αλλά θα πω πως η τελευταία σκηνή είναι τόσο όμορφη που μου έφερε δάκρυα στα μάτια – και συμβαίνει με τα χέρια. Μια σκηνή σεξ που συμβαίνει με τα χέρια με έκανε να κλάψω!


Από τον Fran Tirado για το www.out.com
Απόδοση: Ραφαέλα Συκοβάρη 




Δες και αυτό!