Πέντε Φεστιβάλ Υπερηφάνειας που πρέπει να επισκεφθείς αυτή τη χρονιά

17/01/2019
από

Υπάρχουν πάνω από πενήντα εκδηλώσεις Pride σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τουλάχιστον άλλες πενήντα σε ολόκληρη την Ευρώπη και μόνο η Gaga ξέρει πόσα περισσότερα σε όλο τον κόσμο. Καθώς σας φέρνουμε τους πιο καυτούς προορισμούς για LGBT+ ταξιδιώτες, σας παρουσιάζουμε και τα καλύτερα Prides για να πάτε το 2019!

BRIGHTON PRIDE (2-4 Αυγούστου)

Το Brighton Pride είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος εορτασμός Pride του Ηνωμένου Βασιλείου. Πέρυσι, η ανακοίνωση για τη συμμετοχή της Britney Spears ενθουσίασε την LGBT+ κοινότητα και τα εισιτήρια ήταν στην κορυφή. Μπορεί το Brighton Pride να προκαλέσει τον ίδιο ενθουσιασμό το 2019; Απλώς θα πρέπει να περιμένουμε την ανακοίνωση για τη φετινή χρονιά. 

REYKJAVIK PRIDE (8-17 Αυγούστου)

Τον Αύγουστο η πρωτεύουσα της Ισλανδίας, το Ρέικιαβικ, θα εορτάσει τη 20η επέτειο της υπερηφάνειας αυτής της χρονιάς. Το εναρκτήριο γεγονός το 1999 προσέλκυσε 1.500 άτομα, αλλά πέρυσι συμμετείχαν περισσότεροι από 100.000 θεατές. Το Reykjavik Pride, ή το Hinsegin Dagar, είναι ένα πρόγραμμα 10 ημερών τόσο εκπαιδευτικών όσο και ψυχαγωγικών γεγονότων που οδήγησαν στο υπαίθριο φεστιβάλ στις 17 Αυγούστου.

EUROPRIDE VIENNA (1-16 Ιουνίου)

Τον Ιούνιο, η πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, φιλοξενεί το φετινό EuroPride. Είναι η ιδανική πόλη για να εκπροσωπήσει την ήπειρο – το 2015, εισήγαγε τα gay φανάρια και,το πιο σημαντικό, από την 1η Ιανουαρίου 2019, οι gay γάμοi έγιναν νόμιμοι στην Αυστρία. Η Βιέννη ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα εκατομμύριο επισκέπτες Pride για δύο εβδομάδες, με ένα νέο Pride Park που δημιουργήθηκε για να καλύψει τη ζήτηση για διαμονή. Το Pride Village θα βρίσκεται στην παραδοσιακή του θέση στην πλατεία του Δημαρχείου. Μερικές από τις εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μια εκδρομή EuroPride, μια παραλία Pride, μια ημέρα υπερηφάνειας στο ζωολογικό κήπο, περιηγήσεις στα μουσεία της Βιέννης, βραδιές ταινιών και μια ημέρα πισίνας EuroPride.

SYDNEY GAY AND LESBIAN MARDI GRAS (15 Φεβρουαρίου-3 Mαρτίου)

Πέρυσι, το Sydney Mardi Gras γιόρτασε την 40η επέτειό του από την πρώτη διαμαρτυρία του 1978, η οποία έληξε με συλλήψεις και αστυνομικές βαρβαρότητες. Αυτή η πρώτη πορεία ήταν ο καταλύτης της νομοθεσίας για την κατάργηση του νόμου που επέτρεψε την πραγματοποίηση αυτών των συλλήψεων. Ήταν ένα σημαντικό ορόσημο για τα πολιτικά δικαιώματα. Το Mardi Gras είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του Σίδνεϊ, με περισσότερους από 500.000 θεατές και πάνω από 12.000 συμμετέχοντες. Για δύο εβδομάδες πριν από την παρέλαση στις 2 Μαρτίου, θα υπάρχει ένα πρόγραμμα γεμάτο με δελεαστικές εκδηλώσεις.

WORLDPRIDE NYC (1-30 Ιουνίου)

Το Pride της Νέας Υόρκης είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της πόλης, αλλά φέτος θα είναι και το σπίτι της WorldPride του 2019. Φέτος είναι η 50ή επέτειος των ταραχών του Stonewall. Η αστυνομική επιδρομή στο Stonewall Inn, στις 28 Ιουνίου 1969 μετατράπηκε σε ταραχή, η οποία πυροδότησε τον αγώνα για ίσα δικαιώματα στην κοινότητα.




Δες και αυτό!