Δύο εντεκάχρονα κορίτσια αυτοκτονούν μετά από ομοφοβική επίθεση

16/01/2019
από

Οι γονείς δύο κοριτσιών ηλικίας 11 ετών που είχαν «σχέση» πιστεύουν ότι τα κορίτσια τους αυτοκτόνησαν, λόγω ομοφοβικού εκφοβισμού. Η Madissen Foxx Paulsen αυτοκτόνησε τον Δεκέμβριο του 2017. Η φίλη της, Sophia Leaf-Abrahamson, επίσης αυτοκτόνησε, μόλις λίγες εβδομάδες μετά, το Φεβρουάριο του 2018.

Τα κορίτσια αποκαλούσαν το ένα το άλλο “φίλη” , ενώ είχαν μοιραστεί τα συναισθήματα τους με τους γονείς τους, οι οποίοι αμφισβητούσαν τη σεξουαλικότητά τους. Τα δύο κορίτσια πήγαιναν στο ίδιο σχολείο στη στη Βόρεια Ντακότα (ΗΠΑ). Μόλις λίγους μήνες μετά το θάνατο τους, οι γονείς τους έμαθαν για τον εκφοβισμό. Η μαμά της Sophia Leaf-Abrahamson, Angela Leaf, είπε στην Daily Mail ότι η κόρη της είχε πει κάποτε: «Νομίζω ότι μου αρέσουν τα κορίτσια. Ρώτησε, αν θα την περιθωριοποιούσα, και της είπα ότι θα ήμουν μεγάλη υποκρίτρια, αν το έκανα, γιατί κι o καλύτερος μου φίλος είναι bisexual. Της είπα ότι δε θα την κρίνω, γιατί είναι η κόρη μου» , της είχε απαντήσει τότε η μαμά της.

Ο μπαμπάς της MadissenShane Paulsen δήλωσε ότι η κόρη του είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για τα κορίτσια: “Η Madissen, η Sophia κι εγώ ήμαστε σε ένα Burger King και η κόρη μου αναφερόμενη στη Sophia είπε: “Αυτή είναι η φίλη μου και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείς να κάνεις γι’ αυτό μπαμπά. “Η κόρη μου αμφισβήτησε την ταυτότητά της, αλλά δεν είχε σημασία για μένα, αν θα ήταν ερωτευμένη με κορίτσια ή με αγόρια» .

Και οι δύο γονείς μοιράζονται τώρα τις ιστορίες των παιδιών τους, έτσι ώστε κι άλλες οικογένειες να ευαισθητοποιηθούν:

«Δε θέλω να δω ένα άλλο μέλος της οικογένειας, ή ένα άλλο άτομο να περάσει από αυτό, επειδή καταστρέφει έναν γονέα» , δήλωσε ο Leaf. Νιώθεις σα να μην κάνεις τίποτα ως γονέας, αλλά όλοι σας λένε ότι μεγαλώνετε καλά τα παιδιά σας. Όμως τότε, γιατί δεν είναι ακόμα εδώ” ;

Αν χρειάζεστε στήριξη καλέστε στο 11528, στη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ για ΛΟΑΤ άτομα, ή στο 1018, Γραμμή για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.

 




Δες και αυτό!