Γερμανίδα γίνεται το πρώτο ανοιχτά τρανς μέλος του κοινοβουλίου στη χώρα

16/01/2019

“Είμαι γυναίκα σε κάθε κύτταρο του σώματός μου”

Μια γυναίκα στη Γερμανία έγινε το πρώτο ανοιχτά τρανς μέλος του κοινοβουλίου της χώρας.

Ο λόγος για την 41χρονη Tessa Ganserer, που έκανε δημόσιο coming out μέσα από τα social media. Την περασμένη Δευτέρα έκανε μάλιστα και την πρώτη της εμφάνιση (μετά το coming out της) στη Βουλή (Bundestag).

Η Ganserer κέρδισε την έδρα της στη Βαυαρία τον Οκτώβριο. Μήνες αργότερα, στις αρχές του τρέχοντος έτους, τέθηκε σε ισχύ ο νέος γερμανικός νόμος ο οποίος δίνει τη δυνατότητα μιας τρίτης επιλογής στα έγγραφα, σε σχέση με την ταυτότητα φύλου.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ganserer μίλησε για την πραγματική της ταυτότητα και την πρόθεσή της να ζήσει μ΄αυτή.

“Η ζωή ως Markus Ganserer δεν ήταν κακή. Αλλά είμαι η Tessa Ganserer και επιτέλους θα ζήσω έτσι…”, έγραψε η ίδια στο Twitter.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!