Η τρανς ακτιβίστρια Τζούλια Γκραντ δεν είναι πια μαζί μας

04/01/2019
από

Η Τζούλια Γκραντ, η τρανς ακτιβίστρια, που έγινε το πρώτο transgender άτομο στο Ηνωμένο Βασίλειο, που επέτρεψε στις τηλεοπτικές κάμερες να καταγράψουν τη φυλομετάβασή της, δεν είναι πια μαζί μας.

Σύμφωνα με διαδικτυακά αφιερώματα από φίλους της , η 64χρονη Γκραντ, άφησε την τελευταία της πνοή, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, μετά από ασθένεια που την ταλαιπωρούσε. Ο Ντέιβιντ Πίρσον, ο οποίος σκηνοθέτησε την σειρά ντοκιμαντέρ “A Change Of Sex” , που ακολούθησε το ταξίδι της Γκραντ, δήλωσε ότι ήταν “ένα μεγάλο προνόμιο” να καλύψει την ιστορία της.

Ο αδελφός της δήλωσε στο BBC: “εργαζόταν ακούραστα για την κοινότητα. Ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους να είναι ο εαυτός τους και ήταν πάντα εκεί να αγωνιστεί για αυτόν τον σκοπό.”

Γεννημένη στο Preston το 1954, η Γκραντ μεγάλωσε στο Fleetwood, πριν μετακομίσει στο Λονδίνο το 1974. Αργότερα, μετακόμισε στο Μάντσεστερ, έγραψε δύο βιβλία σχετικά με τη ζωή της, βοήθησε στη δημιουργία του Pride στο Μπενιντόρμ και έζησε για λίγο στην Αμερική, όπου συμβούλευε νεαρά άτομα, που σκέφτονταν τη φυλομετάβαση.

 




Δες και αυτό!