Το (γυμνό) ημερολόγιο με τις τρανς γυναίκες που γιορτάζει την ομορφιά και τη φαντασία

23/12/2018
από

Πολλοί άνθρωποι απογοητεύτηκαν όταν ο διευθυντής μάρκετινγκ της Victoria’s Secret δήλωσε πρόσφατα ότι οι τρανς γυναίκες δεν έχουν θέση στις επιδείξεις τους.

“Δεν νομίζω ότι πρέπει να έχουμε τρανς γυναίκες”, είχε δηλώσει ο Ed Razek. “Η παράσταση είναι φανταστική. Είναι μια ειδική ψυχαγωγία 42 λεπτών. Αυτό είναι.”

Ο Razel ζήτησε συγγνώμη αργότερα για τα σχόλια μέσω Twitter, αλλά πολλοί ενοχλήθηκαν από τα λόγια του. Μεταξύ άλλων και η Rain Valdez.

Rain Valdez

Η Valdez είναι μια υπερήφανη τρανς ηθοποιός με έδρα το Λος Άντζελες. Σε απάντηση στις παρατηρήσεις του διευθυντή της Victoria’s Secret, η Valdez, μαζί με την Kelly Quinn και τον Alessandro Nori από το Moremore Than Ever, παρουσίασαν ένα νέο ημερολόγιο με τρανς γυναίκες.

«Το καλλιτεχνικό μου μήνυμα ως ηθοποιός και σκηνοθέτης ήταν πάντα η μετατόπιση της αφήγησης από την ντροπή και το στιγματισμό που συνδέεται με την εμπειρία μας σε έναν πιο αγαπητό και αποδεκτό πολιτισμό, επειδή έχουμε πολλή αγάπη στη ζωή μας», δήλωσε η Valdez.

“Τα cisgender σώματα, οι άνδρες και οι γυναίκες γιορτάστηκαν για δεκαετίες και μέσα από αυτό, δημιουργήθηκαν τα ιδανικά του σώματος. Όμως τα τρανς σώματα δεν έχουν γιορτάσει μέχρι τώρα. Η χρήση του σώματός μας σε κάτι που θεωρείται mainstream είναι μια γιορτή της ύπαρξής μας.”




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!