10 συμπεριφορές που μας ξενερώνουν όταν βγαίνουμε ραντεβού

29/02/2024
To dating μπορεί να είναι μια πολύ διασκεδαστική εμπειρία, είτε το κάνεις καιρό είτε μόλις χώρισες και ψάχνεις την τελευταία σανίδα σωτηρίας. Υπάρχουν όμως και φορές που φεύγεις από ένα ραντεβού έτοιμο να κλείσεις ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για κάποιο μακρινό μοναστήρι. Σκεπτόμενα αυτά αλλά και τις δικές μας προσωπικές εμπειρίες στο dating, κι αφού φυσικά κάναμε ένα πολύ σοβαρό meeting, σας παρουσιάζουμε εκείνες τις συμπεριφορές που θεωρούμε τα απόλυτα red flags. Πριν μας ζητήσετε σε ραντεβού λοιπόν, διαβάστε το άρθρο!

 

Να ζητάει σχέση στο πρώτο ραντεβού

Πολλά άτομα μπορεί να μας θεωρούν υπερβολικά πιστεύοντας ότι είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Κι όμως, συμβαίνει. Δεν είναι απαραίτητο να ειπωθεί με αυτά ακριβώς τα λόγια, αλλά ο τρόπος που θα σου ζητήσει ένα επόμενο ραντεβού, τα μακρινά πλάνα ή οι πολύ grande έξοδοι, έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Κι όσα βγήκαμε μόλις από μια σχέση, δεν είναι σίγουρα αυτό που αποζητάμε.

Να μιλάει για πρώην 

Τι πιο ξενέρωτο από το να βγεις με ένα άτομο με την επιθυμία να το γνωρίσεις ή απλά να κάνεις σεξ, κι αυτό να σου μιλάει συνεχώς για τα πρώην του; Δε λέμε, και εμείς αγαπήσαμε, και κλάψαμε και πολλά άλλα ακόμα. Ίσως όμως, το να αναφέρεις συνέχεια το πρώην σου σε ένα πρώτο (ή και δεύτερο) ραντεβού, είναι σημάδι ότι δεν το έχεις ακόμη ξεπεράσει και πρέπει να μείνεις λίγο μόνο σου.

Αγένεια στους σερβιτόρους

Κανένα μας δεν θέλει να βγει με κάποιο που δεν σέβεται τους ανθρώπους που το εξυπηρετούν. Άσε που μια τέτοια συμπεριφορά κατά πάσα πιθανότητα δείχνει τον άσχημο χαρακτήρα ενός ατόμου.

Να μιλάει μόνο για το εαυτό του

Πλήττουμε. Είναι σίγουρα γοητευτικό να έχεις μια άνεση να μιλάς για τα πράγματα που κάνεις, για την καριέρα σου και τις φιλοδοξίες μου. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ΑΛΛΑ. Κανένα άτομο δεν θέλει να ακούει με τις ώρες πως πέρασες σε εκείνο το θεραπευτικό ταξίδι, σαν κι αυτό της Julia Roberts, ούτε το πόσο έχεις δουλέψει με τον εσωτερικό σου κόσμο.

Να φτύνει στο πάτωμα

Νομίζαμε ότι τέτοιου είδους κάγκουρες είναι αποκλειστικά cis στρέιτ άνδρες. Κάναμε όμως λάθος, μιας και το συγκεκριμένο red flag ακούστηκε δύο φορές στο πολύ σοβαρό μας meeting. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω για αυτό, απλά μην το κάνεις (τουλάχιστον έξω από την «κρεβατοκάμαρα» – γιατί εκεί οι απόψεις διίστανται).

Να έχει ψηφίσει ακροδεξιά

Εμείς ούτε στις πιο απελπισμένες μας στιγμές δεν θα καταλήγαμε έτσι. Ακόμα και τα πιο ευφάνταστα επιχειρήματα δεν μπορούν να πρασινίσουν αυτήν την τεράστια κόκκινη σημαία. Και με αυτό συμφωνεί όλη η ομάδα μας.

Να είναι τρανσφοβικό

Μην πέφτετε από τα σύννεφα, όλα γνωρίζουμε πόσο παίζει η τρανσφοβία μέσα στην κοινότητα. Είναι ακόμα μεγαλύτερο red flag κι από το να έχεις ψηφίσει δεξιά. Είτε το γράφεις στο προφίλ σου στα dating apps, είτε το εκφράζεις με πιο έμμεσο τρόπο σε ένα πρώτο, δεύτερο, και πάει λέγοντας, ραντεβού, είναι ένα μεγάλο «όχι» από εμάς. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε σχόλιο εμπεριέχει το παραμικρό ίχνος body shaming.

Να μην καταλαβαίνει το χιούμορ

Ναι το χιούμορ είναι υποκειμενικό. Υπάρχουν όμως κι αυτά τα άτομα που αρνούνται να «σπάσουν» αυτό το σοβαροφανές προφίλ που έχουν δημιουργήσει, με αποτέλεσμα να νιώθεις ότι έχεις βγει με τον διευθυντή του σχολείου σου. Είπαμε να είσαι top, αλλά όχι κι έτσι.

Το να σου λέει ότι εγώ δεν είμαι τόσο γκέι / να μην καταλαβαίνει γιατί γίνεται το Pride

Πέρα από την τρανσφοβία, άλλο ένα μεγάλο ζήτημα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είναι η εσωτερικευμένη ομοφοβία. Αυτό μπορεί να εκφράζεται με πολλούς τρόπους: Από το να διαφωνεί με την «υπερβολική» ορατότητα, την έντονη θηλυκότητα, το να μιλάει για θέματα ταυτότητας, μέχρι και το να μην καταλαβαίνει γιατί γίνεται το Pride. Πρώτα δούλεψε με τον εαυτό σου και μετά ζήτα μας σε ραντεβού.

Να μην είναι σαν τις φωτογραφίες

Μη μας παρεξηγήσετε, αυτό δεν είναι κάποιο επιφανειακό σχόλιο. Το να έχει χρησιμοποιήσει όμως άλλες φωτογραφίες στο tinder ή στο grindr και από κοντά να είναι ένας άλλος άνθρωπος, είναι σίγουρα ένα μεγάλο red flag. Πέρα από red flag, είναι και θέμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Μερικά ακόμα πολύ σοβαρά turn-offs για εμάς είναι: Να είναι παπάς ή μπάτσος (πέρα από αυτά, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή), να ρωτάει ζώδια, να βλέπει φανατικά Eurovision, να μην βλέπει Eurovision (υπήρξαν έντονες διαφωνίες και μαζικές απολύσεις για αυτό).

 Και φυσικά, να μη διαβάζει ANTIVIRUS.
Δες και αυτό!