0ι 10 πιο φιλικές φοιτητουπόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

21/02/2024
από
Τις πιο φιλόξενες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου για τα ΛΟΑΤΚΙ+ φοιτητά, έδειξε νέα έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου Compare εξέτασε περισσότερες από 40 φοιτητουπόλεις στη Βρετανία για να βρει τις πιο φιλικές προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Η μεθοδολογία βασίστηκε στη σύγκριση του μεγέθους του κουήρ πληθυσμού της πόλης, τις τοπικές κοινωνικές ομάδες και λέσχες, και το ενδιαφέρον για το ετήσιο Pride της περιοχής – καθώς και τον αριθμό των καταγεγραμμένων εγκλημάτων μίσους σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Η μελέτη κατέταξε την πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, το Λονδίνο, ως την κορυφαία πόλη για τους ΛΟΑΤΚΙ+ φοιτητές. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Μπράιτον στο Σάσσεξ, το οποίο έχασε την πρώτη θέση μόνο λόγω της χαμηλότερης κατάταξης στο θέμα της ασφάλειας.

Στην υπόλοιπη λίστα βρέθηκαν οι δημοφιλείς φοιτητικές πόλεις Κέιμπριτζ, Μάντσεστερ, Εδιμβούργο, Οξφόρδη, Νότιγχαμ, Μπρίστολ, Μπόρνμουθ και Λίβερπουλ.

Οι 10 πιο φιλικές προς τους ΛΟΑΤΚΙ+ φοιτητές πόλεις είναι:

  1. Λονδίνο
  2. Μπράιτον
  3. Κέιμπριτζ
  4. Μάντσεστερ
  5. Εδιμβούργο
  6. Οξφόρδη
  7. Νότιγχαμ
  8. Μπρίστολ
  9. Μπόρνμουθ
  10. Λίβερπουλ

Ένας εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Compare δήλωσε: «Η επιλογή ενός πανεπιστημίου είναι μια μεγάλη απόφαση και το κατά πόσο συμπεριληπτική είναι μια πόλης, είναι εξίσου σημαντικό. Η έρευνά μας σχετικά με τις βασικές πτυχές της ζωής των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τους φοιτητές ώστε να κάνουν μια ενημερωμένη επιλογή σχετικά με την εκπαίδευσή τους και την πιθανή νέα τους κατοικία.

«Πιστεύουμε ότι κάθε φοιτητής αξίζει να σπουδάσει σε ένα περιβάλλον όπου μπορεί να είναι ο αυθεντικός του εαυτός και ανυπομονούμε να βοηθήσουμε τη φετινή φουρνιά να βρει ένα μέρος όπου μπορεί να ζήσει, να μάθει και να ανήκει».
Δες και αυτό!