Όταν ο Harry Potter συνάντησε τον Allen Ginsberg

antivirus magazine διαφήμιση

O Harry Potter μεταμορφώνεται…
To “Kill Your Darlings” είναι μια ταινία που διηγείται τις -σκοτεινές- περιπέτειες των ποιητών της beat generation. O Daniel Radlcliffe σοκάρει με το πόσο επιδέξια μπαίνει στο σώμα του ποιητή-θρύλου Allen Ginsberg.

Ποιός είναι όμως ο Allen Ginsberg?
Ο Allen (Irwin) Ginsberg ήταν Αμερικανός ποιητής. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της λογοτεχνικής γενιάς των beat, γνωστός κυρίως για τα ποιήματά του Ουρλιαχτό (Howl) και Καντίς (Kaddish).

Στην περίοδο του πολέμου του Βιετνάμ συμμετείχε ενεργά στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις ενώ σε όλη τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και 1980 είχε γενικά έντονη πολιτική δράση, με συμμετοχή σε κινήματα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, κατά της κατοχής πυρηνικών όπλων ή για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ταινία που θα προκαλέσει… ενδιαφέρον
Ωριμότερος και πιο έμπειρος ο Daniel Radcliffe δοκιμάζει το διαφορετικό. Στη ταινία “Kill Your Darlings” 24 ετών πλέον, ο νεαρός ηθοποιός ενασρκώνει το διάσημο Αμερικανό ποιητή κάτω από την οπτική γωνία του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη John Krokidas, ο οποίος έχει επίσης παραδεχτεί τις ομοφυλοφιλικές του προτιμήσεις.

Σε συνέντευξη του, στο περιοδικό Flaunt, ο Daniel Radcliffe πως με τη βοήθεια του σκηνοθέτη βίωσε την εμπειρία του να είναι ομοφυλόφιλος βήμα – βήμα ενώ χαρακτήρισε το gay sex εξαιρετικά επίπονο, ειδικά την πρώτη φορά. Μέχρι και ο σκηνοθέτης διαπίστωσε πως αυτό το κομμάτι δεν το είχε δει ποτέ να αποτυπώνεται στον κινηματογράφο και ήθελα να φανεί σαν αυθεντική απώλεια της παρθενιάς, συμπλήρωσε ο γεννημένος στο δυτικό Λονδίνο, ηθοποιός.

Για τον πρωταγωνιστή δεν υπάρχει διαφορά στο να ενσαρκώνει έναν ομοφυλόφιλο ή ετεροφυλόφιλο άνδρα γιατί δεν βρίσκει καμία διαφορά στο πως ερωτεύεται κάποιος. Η μόνη διαφορά για τον Daniel είναι η ερωτική σκηνή καθαυτή.

Φώτης Κωνσταντόπουλος / www.oikotimes.com

Journalist and freelance blogger with passion about music and events. Following the Eurovision Song Contest since 1996 with the printed version and with the online edition of oikotimes.com since 2001. Working on major events like MAD VMA, MADwalk, Positive Energy Day and following travel, theatre, festival events to review them.




Δες και αυτό!